Resor till Latchi

Den lilla fiskebyn Latchi, som ligger på Cyperns nordvästra kust, utstrålar massor av cypriotisk charm och skönhet. Staden ligger omgiven av vackra citrus-, pistage- och olivlundar samt spektakulära berg vilket sammantaget gör det till ett perfekt ställe att tillbringa en semester, oavset om det är för familjer, par, grupper av vänner eller ensamresande. 

Och med stadens vackra utsikt över Medelhavet och sin fridfulla och lugna atmosfär är det inte så konstigt att denna vackra cypriotiska pärla har fått se fler och fler återvändande semesterfirare. Hit kommer bland annat de som söker en lugn familjesemester med en bra blandning av vacker natur, spännande sevärdheter samt fysiska aktiviteter.

Mängder av unika upplevelser och sevärdheter

Om du hör till dem som älskar att dyka ner i den lokala kulturen och de lokala traditionerna på din semester, då är Latchi precis det semesterställe som du söker. Området omkring staden bjuder också på en rad intressanta sevärdheter, såsom de omgivande ruinerna som bara väntar på att bli utforskade, och den populära Akamas-halvön som är ett sant naturparadis med sina tallskogar, klippor och klyftor samt över 600 arter av flora och ett överflöd av djurliv. 

Bra möjligheter till en aktiv semester

Det finns många möjligheter för dem som har behov av att röra på sig under semestern och att komma nära naturen. Du kan till exempel ge dig ut på vandrings- och cykelturer längs någon av området många vandrings- och cykelstigar för att uppleva den unika naturen. Skulle du hellre vilja uppleva naturen utan att bli svettig i pannan kan du ju överväga att hyra en 4X4 jeep eller bli guidad genom de bästa områdena på en safaritur. Ett av de mest populära ställena att besöka i området är Fontana Amorozo, även känd som Afrodites kärleksfontän och som helt klart är värd att besöka på en dagsutflykt.

Även om du i Latchi har lyxen av att befinna dig i fridfulla och lugna omgivningar så innebär det inte att du att du inte har möjlighet att uppleva en lite mer hektisk och livlig atmosfär eftersom den livligare staden Paphos bara ligger 5 minuter bort. Paphos rymmer utöver några extraordinära arkeologiska sevärdheter även en rad restauranger, barer och tavernor, så hit är det kort och gott värt att göra en dagsutflykt under vistelsen i Latchi.

Fantastisk gastronomi

Eftersom Latchi är en fiskeby är den känd för sina många goda lokala fisk- och skaldjursrätter, och du hittar naturligtvis därför en rad bra och trevliga fiskrestauranger längs stranden där du kan njuta av din kvällsmåltid medan du ser solen gå ner. 

Boka din resa till Latchi på Cypern online

Hos Hideaways är vi specialister på resor till Latchi och andra resmål på Cypern där du bor på noga utvalda hotell under din resa. Boka lätt och tryggt din resa online, antingen som en paketresa som inkluderar flyg + hotell, eller boka enbart hotell om du själv vill arrangera transporten till Cypern. Bokar du en paketresa så är du täckt av resegaranti och paketreselagen. I sökmotorn kan du online se aktuella flygavgångar och priser och här kan du även lägga till en hyrbil eller transfer till din bokning.

Läs mer om Latchi

Destinationer i Cypern

Hitta din resa till Cypern här

Information och fakta

Jag har här sammanställt lite information och fakta i en liten reseguide. Om du ska resa till Latchi på semester kan du även få mycket mer information och inspiration på vår blogg om resor, där skriver vi bland annat om ämnen som öns sevärdheter, om Cyperns kulturliv, historian, om vädret när du reser till Cypern, den lokala maten och vinet samt ger förslag på utflykter, upplevelser och mycket annat..

Latchi ligger omgivet av ett frodigt grönt landskap på änden av Akamas-halvön och utgör därmed en del av ett underbart naturreservat på öns nordvästra kust.
Denna charmiga lilla fiskeby har en autentisk och avslappnad atmosfär med sina fantastiska fisk- och skaldjursrestauranger och sin vackra strand som leder ner till Medelhavets kristallklara vatten. Under högsäsong finns det även vattensports-aktiviteter längs kusten.

En legend som är populär i området säger att Afrodite-baden som ligger nära Latchi, är den plats där kärleksgudinnan brukade bada och där hon mötte sin vackra jordiske älskare Adonis. Det naturliga badet ligger längs en naturstig - så hela området är lätt att utforska på en dagsutflykt.

Akamas-halvön har en enastående natur med skogar av tallar och enebärsträd som är i stort sett orörda. Det är ett fantastiskt ställe för vandrare och cyklister att utforska längs områdets många naturstigar.

Golf

Det finns hela fyra golfbanor i området, Tsada, Secret Valley, Aphrodite Hills och Elea Golf Club, som har ritats av Nick Faldo. Samtliga banor kräver officiellt handicap. Vi har alla detaljer om faciliteterna, inklusive golfpaket.

Stränder

Latchi har en rad lugna och avkopplande stränder som passar perfekt för de dagar då du vill ligga under den cypriotiska solen eller bada i det härliga Medelhavet. 

Mat

Med Latchis aktiva fiskehamn och stolta fisketraditioner så har du här garanti för massor av färsk fisk och skaldjur som tillagas på stadens fantastiska fiskrestauranger.

Landskap

Latchi ligger omgivet av ett blomstrande grönt landskap bestående bland annat av vackra citrus-, pistage- och olivlundar samt spektakulära berg och en vacker utsikt över det vackra Medelhavet, vilket tillsammans skapar en idyllisk kuliss till en lugn och avkopplande semester på resmålet.

Historiska sevärdheter

Det finns många intressanta historiska sevärdheter i området omkring Latchi, däribland de gamla arkeologiska utgrävningarna i staden Paphos som bara ligger omkring 24 kilometer bort. Du kan också upptäcka en rad skeppsvrak utanför kusten, som kan nås på en båttur.

Så kort sagt finns det många intressanta och spännande sevärdheter vilka du som semestergäst kan uppleva, både till lands och till havs, när du är på semester i Latchi.

Transport

Den närmsta flygplatsen är Paphos som ligger cirka 40 kilometer från Latchi så du bör räkna med en transporttid på cirka 45 minuter.

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter