Resor till Limassol

Limasol på Cyperns sydkust, är öns andra största stad mätt på invånarantalet, och kan bjuda på en bred palett av upplevelser och sevärdheter. Här hittar du bland annat 16 km sandstrander, aktiviteter och händelser året runt, samt ett livligt nattliv. Men Limassol bjuder också på arkeologiska sevärdheter och spännande kulturella upplevelser.

Limassol, som är öns största hamnstad, har ett bra läge i förhållande till öns andra större städer, varav de flesta kan nås i bil på 35-45 minuter. Likaså är det endat cirka 35 minuter till flygplatserna i Larnaca och Paphos.

Välkommen till Cypern med Hideaways, vi är specialister på resor till Limassol och andra resmål på ön där du bor på noga utvalda hotell under din semester. Hos Hideaways erbjuder vi alltid valfria avresedagar och reslängd, och du kan flyga till Limassol från alla större flygplatser i Sverige. Se aktuell information om flygavgångar i sökmotorn när du söker din resa. Om du bokar en paketresa som inkluderar flyg, hotellvistelse och eventuell hyrbil eller transfer så är du täckt av paketreselagen och resegarantin. Skulle du hellre själv vilja arrangera din resa till Cypern så kan du naturligtvis nöja dig med att bara boka ditt hotell, semesterlägenhet eller villa genom oss.

Destinationer i Cypern

Hitta din resa till Cypern här

Inspiration och fakta

Besök Limassol och se de fantastiska ruinerna vid Amathus, eller dem vid Kourion. Besök Kolossi slott från 1400-talet, eller besök det arkeologiska museet i Limassol, som stället ut ett otal fynd från antiken. Limassol Zoo har en värld av exotiska djur, bland annat 300 olika salgs fåglar, zevror, tigrar, björnar, apor, strutsar och mycket mer. Limassols stränder bjuder också på fin vit sand, och lågt, klart hav.

Arkeologiska sevärdheter

Limassol ligger mellan de två antika städerna Amathus och Kourion, som är kanske Cyperns mest spektakulära arkeologiska sevärdheter. Utgrävda föremål från dessa områden har funnit sin plats på några av världens mest kända museum.

Aktiviteter och upplevelser

Turismen är välutvecklad i Limassol, och nattlivet är likaså varierat med ett stort urval av tavernor, diskon och nattklubbar. Under året arrangeras olika händelser av olika karaktär, njut t.ex. av en sommarkonsert på den grekisk-romerska teatern Kourion, eller lär dig mer om smaken på vin vid vinfestivalen i september. Limassols gamla stadsdel med smala gator och den gamla hamnen, är också ett besök värd. Den lokala marknaden där lokala samt gäster från när och fjärran gör sina inköp är också en perfekt plats för att uppleva stämningen i stan.

Sol och sommar

Limassols 14 stränder med blå flagg bjuder in till mer än bara njutning i solen och badning. Här finns också goda möjligheter att ge sig i kast med olika vattensporter, inklusive dykning, snorkling, vindsurfing och vattenskidor.

Lantlig idyll vid Limassol

Får du nog av alla aktiviteter i Limassol, behöver du inte åka långt bort förrän du befinner dig vid foten av Troodosbergen där du får uppleva en helt annan utgåva av Cypern. Här finns det traditionella, lantliga Cypern, där det vackra landskapet med vinfält och gårdar kan njutas i fulla drag.

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter