Resor till Pafos

Pafos som av många även kallas Papjos eller Paphos ligger på den sydvästra kusten av Cypern i lä av Troodos-bergen. Här kan du njuta av solen året runt och fördriva tiden t.ex. med golf och tennis eller gå på upptäcktsfärd bland områdets sevärdheter.

Pafos är tack vare sin rika historia och en mängd arkeologiska sevärdheter upptagen på UNESCOs Världsarvslista. Paphos ligger på en kulle och är indelad i två områden: det nedre området, Kato Pafos, omkring hamnen och Ano Pafos som ligger högre upp på kullen.

Den övre stadsdelen har många butiker och är det bästa stället för shopping medan det i den nedre delen av stan finns flest arkeologiska sevärdheter och hamnområdet med tavernor och turbåtar.

Attraktioner och sevärdheter 

Staden har en mytologisk betydelse eftersom den är nära granne med Petra Tou Romiou, platsen som sägs vara det ställe där den grekiska gudinnan Afrodite föddes. Besök platsen samt konungarnas dal, Paphos slott och låt medelhavets historia fånga din uppmärksamhet och fantasi. Staden och området bär på mängder av historia som bara väntar på att du ska uppslukas och imponeras av den.

En av de mest populära attraktionerna vid Paphos är den vackra stranden vid Pegeia - Coral Bay, som ligger ca en kvarts körning från Paphos stad.

I och omkring Pafos finns det många historiska sevärdheter, besök t.ex. det medeltida slottet vid den gamla hamnen eller en av de många kungagravarna som är uthuggna ur klippan och dekorerade med doriska pelare.

Flygplatsen 

Pafos' internationella flygplats ligger 8 km från stan. Det är Cyperns näst största flygplats (efter Larnaca) och används ofta av turister på semester i Cyperns västra delar då den ger lätt och snabb anslutning till populära resmål som Coral Bay, Limassol och självklart även själva Paphos.

Läs även mer om Paphos på stadens officiella hemsida (engelsk).

Läs mer om Pafos

Destinationer i Cypern

Hitta din resa till Cypern här

Populärt på Cypern

Cypern, Cypern
  • Närmaste flygplats: 155 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi
Cypern, Cypern
  • Närmaste flygplats: 44 km
  • Närmaste strand: ca. 8 km
  • Pool
Cypern, Cypern
  • Närmaste flygplats: 106 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter