Resor till London

En storstadssemester i London, kommer att ta med dig på en resa till några av världens mest berömda monument och historiska sevärdheter. Parker och trädgårdar, där du kan vila mellan turerna, ligger utspridda över hela staden. Du kan uppleva nya maträtter på de lokala pubbarna, och du bör dessutom avsätta tid till att utforska glamouren i Londons shoppingdistrikt.

London är rikt på kontraster och överraskningar, med allt från drottningens hem i Buckingham Palace till Shakespeares Globe Theatre; från de gigantiska märkesbutikerna på Oxford Street, till de små butikerna i Covent Garden; från natursköna Hyde Park, till Tower Bridges storhet. Det finns med andra ord något för alla, oavsett om du vill spendera semestern på shopping, kulinariska upplevelser, konst eller lite av allt.

Som Europas största stad, är det inte överraskande, att urvalet av hotell och inkvarteringar i Lonfon är stort - faktiskt nästan överväldigande. Även här, finns det alltså något för allas tycke och smak. Det är därför primärt en fråga, om att bestämma sig för var i staden du vill bo. Välkommen till England med Hideaways, vi är specielister på resor till London, där du bor på noga utvalda hotell.

Sevärdheter

Här nedan har jag valt ut några av de största sevärdheterna du kan uppleva på din resa i London. Om du vill läsa mer om andra sevärdheter i London, rekommenderar jag dig att besöka vår blogg om resor där du hittar spännande artiklar om London och alla våra resmål runt om i världen.

British Museum

Om du endast ska besöka ett av Londons alla stora och små museum, bör det vara det gigantiska British Museum, som på goda grunder är stadens mest populära museum, och mätt i antal besökare i Europa, endast övergås av Louvren i Paris. Bland höjdpunkterna i museets enorma samling, finns Pantheonskulpturerna från Akropolis i Athen, Rosettstenen från Egypten, statyn från Påskön, Samurai-rustningarna och en stor samling mumier. 

Om du inte vill avsätta flera dagar på att utforska museets alla utställningar, som täcker större delen av världen, kan du med fördel välja att koncentrera dig på bestämda samlingar. Du kan eventuellt också följa med på en av de gratis, guidade turerna som varar mellan 30-40 minuter och ger dig en fin introduktion till bestämta ämnen. Museet är den perfekta platsen att fördriva en regnig dag på, men även om du inte har mycket tid är det värt att lägga vägen förbi. Bara den inre gården, The Great Court, är värd besöket. Mitt på gården finns det imponerande glastaket, under vilken den gamla runda lässalen ligger som är omringad av två trappor. Enligt sägnen var det här Karl Marx skrev Das Kapital.

Det är gratis inträde till British Museum.

London Eye

Det är ofta kö, och priset är lite högt, men det råder ingen tvekan om, att utsikten från London Eye är en av stadens bästa. Det 135 meter höga pariserhjulet står vid den sdra bredden av Themsen, ovenför Houses of Parliament mellan Westminster Bridge och Hungerfood Bridge. Från toppen har du därför en spektakulära utsikt över alla de berömda byggnaderna och platserna i London, och på en klar dag kan du se mycket längre än så.

Var och en av de 32 stängda, luftkonditionerade kabinerna, rymmer cirka 25 personer, så hela familjen kan ta turen tillsammans. Det finns tillräckligt med plats, för att gå runt i kabinen, och på så vis få se hela utsikten. Det stora pariserhjulet, som vid invigningen år 2000, var världens största, roterar långsamt runt - hela tureen tar cirka 30 minuter - så du har gott om tid att njuta av utsikten.

London Eye är en av Londons mest populära attraktioner, och stundtals kan kön därför vara mycket lång. Upplevelsen är dock värd väntetiden, och normalt tar kön sig fram i jämn takt. Du kan dock också köpa en så kallad fast track biljett online, och på så vis hoppa över ön. Normalt sätt är det längst kö på eftermiddagen, så kom tidigt på morgonen, eller vid middagstid, då det inte är lika hårt tryck.

Tower of London

Tower of London, som faktiskt är en borg med 22 torn, gömmer på en grym historia. Borgen var utöver kunglig residens, också fängelse under en period - för personer av högre stånd. Flera prominenta figurer slutade sina dagar här, inklusive Henrik VIII hustruar Anne Boleyn och Katarina Howard, som halshöggs i Tower.

Borgen, som började byggas år 1078 under Vilhelm Erövraren, är en av de platser som alla med historiskt intresse bör ha sett i London. Här kan du möta den berömda vaktstyrkan, Beefeaters, som har existerat sedan 1485. De vaktar bland annat kronjuvelerna, som nog är den viktigaste symbolen för den brittisk monarkin, och bevaras i det så kallade Jewel House.

Tower of London huserer inte endast de värdefulla kronjuvelerna, men också ett litet bestånd av korpar. En gammal vidskepelse säger, att den brittiska monarkin kommer att falla, om korparna dör eller lämnar stället. Idag finns därför en Korpmästare bland Beefeater-vakterna, vars uppgift är att ta hand om korparna.

I Tower of London har hela familjen chans att känna av historiens vingslag. Avsätt gärna minst 2-3 timamr till besöket och få en fin inblick i historien runt London, samt dess royal family.

St. Paul's Cathedral

St. Paul's Cathedral är ett av Londons mest ikoniska kännetecken, och är med sin enorma vita kupol enkel att se på långt avstånd. Byggnaden, som i sin nuvarande form, härstammar från slutet av 1600-talet, står på Ludgate Hill, där det tidigare har legat andra kyrkor och tempel. St. Paul's Cathedral är världens näst största katedral, och klarade sig nästan mirakulöst oskadd genom tyskarnas bombningar av staden. Idag kan du därför träda in i kyrkan, och låta dig betagas av de vackra, glittrande utsmycknignarna och synen av den 111 meter höga kupolen. Ta turen upp till taket för att njuta av den fantastiska utsikten, och tetsa under vägen om The Whispering Gallery lever upp till sitt namn. Turen upp på taket är inte för dig som har rörelsehinder, och inte heller för dig med höjdskräck. Men för alla andra, är det värt ansträngningen!

Natural History Museum

Det finns gott om attraktioner i London, som hela familjen kan njuta av. Det stora Naturhistoriska Museet tillhör de allra mest intressanta av dessa. Här kan du och familjen enkelt spendera åtskilliga timmar på att utforska utställnignarna, där dinosaurierna säkert kommer vara populära bland de yngsta. Det stora blåvalsskelettet i Hintze Halll, kommer säkert också att imponera.

Byggnaderna, som rymmer museet, är i sig själv en sevärdhet, med deras enastående arkitektur, som påminner om en katedral. Samlingen på över 80 miljoner ting, som gömmer sig bakom murarna, används inte bara till utställning - Natural History Museum är också ett aktivt och erkänt forskningscenter.

Gratis inträde - dock inte till särskilda utställningar

Madame Tussauds

Om barnen är med på resan till London, är det nästan också ett måste att besöka världens mest berömda vaxmuseum, Madame Tussauds. För både barn och vuxna är det roligt att gå runt på museet och stå ansikte mot ansikte med berömdheter som Cristiano Ronaldo, Rihanna, Barack Obama och albert Einstein, som i de flesta fall ser otroligt verkliga ut. Är du modig, kan du dessutom gå ner i källaren, där en sann horror show väntar dig, där skådespelare och ljudeffekter nog ska får håret att resa sig på dig.

Parkerna

Om du behöver en paus från det livliga stadslivet och alla sightseeing, kan du besöka en av Londons alla gröna oaser. Här sticker de åtta kungliga parkerna - varav fem ligger i centrala London - framförallt ut. Dessa parker, som tidigare var reserverade till kungafamiljen, är idag offentligt tillgängliga, och ytterst populära bland både lokala och turister.

I centrala London, är Hyde Park och Kensington Gardens, som ligger bredvid varandra, nog de mest kända. Oavsett om du har snörat på dig löparskorna, elelr om du vill ta en romantisk promenad med din bättre hälft, är Hyde Park och Kensington Gardens trevliga platser att söka sig till. Dessa vidsträckta gröna områden, bjuder bland annat på tusentals vackra träd, en stor sjö och blomsterrabatter. Nere vid sjön ligger ett par restauranger, där du kan få allt från trerätters måltider, till en snabb kopp kaffe. Reser du med mindre barn, hittar du dessutom en lekplats som nyligen blivit moderniserad.

Hyde park, som för övrigt ofta nyttjas till sportarrangemang och stora konserter, är dock endast en av många möjligheter i London, för att få en avslappnande stund i gröna omgivningar. Nästan oberoende av i vilken stadsdel du befinner dig i, kommer det inte vara långt till närmaste park. Flera av de stora parkerna ligger ganska nära andra populära attraktioner, som t.ex. St. James Park vid Buckingham Palace, och det är därför perfekt att söka sig hit, om du vill njut av en avslappnande icknick efter sightseeingen.

...och allt annat

Utöver detta lilla urval av sevärdheter i London, är ett besök i den engelska huvudstaden, naturligtvis också en möjlighet för att shoppa på Oxford Street, gå på teater, sen en av de berömda musikalerna, eller följa stadens fotbollslag i Premier League. Ja, London erbjuder verkligen oändliga möjligheter och upplevelser...

Läs mer

Mat och dryck

London är, med sitt enorma urval av restauranger i alla prisklasser, lite av ett matmecka, och lockar också många foodies från hela världen. Prioriterar du de kulineriska upplevelserna på semetern, kommer du inte heller att bli besviken. Tack vare Londons multikulturella befolkning, kan du utforska många olika nationers kulinariska traditioner på en semester i London, med allt från franskt, italienskt och spanskt, till brasilianskt, thailändskt och japanskt. Det bor bland annat många indier i London, så indisk mat är väldigt populär, och många lokala äter ofta på ett curry house. De kulinariska påverkningarna från utlandet är inte något nytt fenomen för London, och några av de indiskt-inspirerade rätterna uppfattas numera som stadens egna, som t.ex. Chicken Tikka Masala, och Mulligatawnysoppa, liksom Curry som nästan har status som nationalrätt i staden.

Vill du testa traditionell englesk mat medan du är i London? Ävenom gastronomin från de brittiska öarna, inte direkt har tagit världen med storm, finns det flera rätter som förtjänar nämare bekantskap. Om du vill lägga en solid grund från frukoststunden, kan du naturligtvis börja dagen med en Full English Breakfast, som traditionellt inkluderar ägg, bacon, korv, bönor, hashbrowns (liknande råraka), tomater, champinjoner, rostat bröd, sylt och smör. Är du modig, kan du eventuellt smöra ditt bröd med Marmite, som är gjort på jästextrakt. Tycker du det är lite för våldsamt att börja dagen med så mycket protein (och fett), kan du nöja dig med en Continental Breakfast, som typiskt är begränsad till croissants eller något annat bröd med ost och sylt/marmelad.

När hungern anmäler sig senare på dagen, kan du testa en annan klassiker, nämligen Fish and Chips, som är en av de rätter de flesta sammankopplar England med. Fish and Chips kan ofta köpas på gatan, men du hittar det också på många pubbar. Är det autentisk engelsk mat du söker, är faktiskt en pub en bra plats att besöka. Det är inte länge sedan pubbarna har ett rätt tvivelaktigt rykte när det kommer till mat, men under de senaste årtiondena har ett nytt fenomen uppstått - de så kallade Gastropubbarna där kvaliteten på maten prioriteras minst lika högt som dryckerna. Här kan du t.ex. hitta Pie and Mash på menyn - en klassiker som tidigare var ytterst populär framförallt bland arbetarklassen. Dessa pajer, som serveras med potatismos hade ursprungligen en fyllning gjord på rökt ål, men idag är det vanligare med köttfärs. Har det blivit dags för kvällsmat, tillhör Beef Wellington (oxfilé inbakad i smördeg med svamp och gårslever), Shepards Pie (en paj fylld med kött och sås) och Steak and Kidney Pie (inbakad biff och njurar) de mest populära engelska rätterna.

Även om några av de klassiska pubrätterna direkt kan verka lite speciella, är det traditionella engelska köket inte så främmande för våra smaker, då basvarorna i form av fläskkött, oxkött, potatis och lök, är samma som vi känner till från det nordiska köket.

Om du inte redan är proppmätt, kan du avsluta måltiden med en dessert (som lite förvirrande benämns som pudding) i form av t.ex. Apple Pie eller Sticky Toffee Pudding.

Pubbar och nattliv

Den traditionella pubben (Pub är kort för Public House) spelar också fortfarande en viktig roll för stadens nattliv. Nästan alla lokala har sin egen favoritpub, och som turist är pubben också en av de bästa platserna för att möta Londons invånare. Var dock beredd på, att det idag finns en del turist-pubbar i centrum, som inte ger den mest autentiska upplevelsen. Du kan med fördel söka dig till sidogatorna och lite utanför centrum.

På vardagarna lever pubbarna i inre London upp redan på eftermiddagen, när kollegor och vänner möts efter arbetet. I stadens utkant och i bostadsområden, är atmosfären på pubben ofta lite mer familjär, och de är framförallt populära på helgerna. Liksom gastropubbarna är kända för sitt fokus på mat, kan du hitta pubbar runt om i London som är kända för sin livemusik eller stand-up.

Medan gastropubbarna ofta har en ganska bra vinlista, består urvalet på de flesta ställen primärt av öl och drinkar. Britterna är med rätta stolta över sin bryggeritradition, och många pubbar har ett bra urval av lager, ale eller stout från lokala mikrobryggerier.

Nattlivet i London bjuder dock på mycket mer än bara traditionella pubbar. Den engelska huvudstaden är idag också känd för att ha några av världens bästa nattklubbar, med något som passar nästan alla olika smaker. Generellt är nattklubbarna rätt avslappnade i London, men i de mer exklusiva områdena, som t.ex. Kensington har man ofta en dresscode. Likaså är urvalet av barer stort, där man utöver cocktails också finner ett litet dansgolv. Drinkpriserna är generellt högre på barerna, som i gengäld stänger senare än pubbarna.

Läs mer

Destinationer i England

Hitta din resa till England här

Information och fakta

Här har vi samlat en del information och fakta om London. Du kan t.ex. läsa om stadens befolkning, historia och väder, och använda denna information som inspiration till din resa i stan. Informationen ska uteslutande ses som inspiration, och vi reserverar oss för eventuella fel. Om du vill hitta mer inspiration och tips inför din resa, rekommenderar jag dig att besöka vår blogg där du hittar spännande artiklar om alla våra resmål.

En kulturell smältdegel

London, som är såväl Storbritanniens som Englands huvudstad, utgör landets obestridda politiska, ekonomiska och kulturella centrum. Huvudstaden, som dessutom är den största staden på De Brittiska Öarna, ligger vid floden Themsen i sydöstra England. Den är hemstad för en befolkning på cirka 8,8 miljoner människor (i storstadsregionen Greater London), som tack vare förbindelserna till det före detta Brittiska Imperiet, och en lång historia med invandring, har en mycket varierande sammansättning etniskt sett. Det lever alltså många indier, polaker och iranier i London, som stora grupper av t.ex. jamaicanare. 

Mångfaldigheten bidrar till ett rikt kulturliv, som tillsammans med de djupa historiska rötterna, gör London till ett av de mest intressanta storstadsresmålen i världen. Här kan du se fram emot en semester med en enastående storstadsatmosfär, se fotboll i världsklass, berömda musikler och teaterstycken, upptäcka färgglada loppmarknader, fördjupa dig i enastående museum, dricka afternoon tea - och utforska spännande gastronomi på några av världens bästa restauranger.

Romare och danska vikingar

London etablerades år 50, kort efter att de första romarna intog Britannien. Romarna valde just placeringen vid Themsens norra bredd, för att floden här var tillräckligt djup för att ta emot skepp från havet, samt att platsen låg tillräckligt långt in i landet för att skydda mot angrepp.

Denna första stad, Londinium, var dock inte den romerska ockupationsmaktens primära bosättning, utan den utgjordes av Camulodunum i nordöst, där staden Colchester idag ligger. Däremot var Londinium en viktigt trafikknutpunkt för romare. Även om läget en bra bit in i landet gav ett viss skydd mot överraskande angrepp från havet, hade man inte samma skydd mot angrepp från land. Londinium vlev också attackerat och ödelades redan år 61 i samband med icenernas uppror (ett keltiskt folkslag från dagens Norfolk). Romarna avslutade dock upproret strax därpå, och återuppbyggde staden under åren som följde - denna gång bakom en skyddande stadsmur. Under Septimius Severus blev Londinium huvudstad i provinsen Britannia Superior. Under 100-talet var staden förmodligen en av de största städerna i Romarriket norr om Alperna, och utöver en stadsmur byggde romarna både en amfiteater, romerska bad och ett forum.

Redan från start, var denna tidiga utgåva av London, ett handelscentrum - det visar fynd från olika artefakter, som måste ha importerats från fjärran delar av det stora Romarriket. Då Romarriket föll, och den sista romerska soldaten lämnade staden på 400-talet, fick London också in i en period av förfall. Fram till år 600 nämns staden därför inte längre i de historiska skrifterna. Staden innanför muren försvann nästan helt och hållet under denna period, men i efterhand dök nya bosättningar upp väster om den romerska muren (där Covent Garden idag ligger), och staden återfann sin status som ett viktigt handelscentrum. Den välmående staden lockade naturligtvis skandinaviska vikingars uppmärksamhet.

De följande århundradena kämpade saxare och vikingar om herredömet över staden. Vikingarnas angrepp på 800-talet medverkade troligen till, att saxarna återigen bosatte sig innanför de romerska stadsmurarna. Vikingarna attackerade London både år 841 och 851, och Den Stora Hären (flera mindre vikingaflottor som slagit sig ihop), övervintrade i staden år 871-872. Alfred den Store, som blev kung år 878, återtog dock London från vikingarna, och såg till att befästa staden. Under det följande århundradet blomstrade London upp till att bli Englands viktigaste stad, både vad gäller handel och politisk makt. Under Ethelred II ("den Villrådige") av Englands regeringstid, kom vikingarna dock tilllbaka till England och Longon, och under ledning av Sven Tveskägg attackerade vikingarna förgäves London år 994 och 1013. Efter Tveskäggs död övertog sonen Knut den Store ledningen av hären, och intog London, som han utsåg till landets huvudstad, år 1016. Knut den Store förblev kung över England fram till sin död år 1035. Efter sonen Harald Harfots död, gick den engelska tronen tillbaka till House of Wessex och Edward Bekenderen. Hans regeringstid blev kort, men hans beslut att skilja det politiska maktcentret från stadens handelscentrum, bidrog till att forma det London som vi känner till idag.

Staden delades således upp i två delar: handelsstaden City of London, där köpmän, hantverkare och finansfolk höll till, och Westminster, där kungen och regeringen hade sina residenser. I City of London hittar du idag bland annat Saint Paul's Cathedral, The Tower of London och London Bridge, medan du i Westminster hittar Westminster Abbey och Buckingham Palace. Stadsdelarna var förbundna via Themsen och vägen The Strand. Det var först på 1700-talet, som de två stadsdelarna växte ihop rent fysiskt. Mellanrummet utgörs idag av bland annat Soho och Covent Garden. Staden har självklart också, under tidens lopp, brett ut sig långt bortom dessa områden: mot öster, där landskapet var platt, växte industriområden upp tillsammans med billiga arbetsbostäder. Det är detta område som idag kallas East End.

På grund av denna ursprungliga uppdelning av staden, som alltså har djupa rötter, är det idag svårt att säga exakt var Londons officiella centrum ligger. Oftast omnämnder man dock det stora torget, Trafalgar Square (som är namngivet till minne av slaget vid Trafalgar, en brittisk flott-seger i Napoleonkrigen) som centrum.

Vikingarnas angrepp var inde de sista dramatiska händelserna som tog plats i London. Den svarta döden (pesten), inbördeskrig och storbränder kostade från medeltiden och framåt, stora delar av invånarna livet. Men staden lyckades resa sig på nytt varje gång, och förblev landets viktigaste stad och huvudstad. Det samma hände efter nazisternas bombningar under Andra Världskriget, som ödelade stora delar av staden och kostade tusentals människor livet. Idag är London en av världens ledande metropoler, både vad gäller kultur, handel och politisk makt, och inte minst ett av de bästa storstadsresmålen du kan besöka.

Transport

London betjänas av de fem flygplatserna London City Airport, London Gatwick, London Heathrow, London Luton och London Stansted. Den engelska huvudstad tillhör därmed de resmål i världen, som det är lättast att hitta en flygförbindelse till från Sverige/Danmark. Det finns dessutom generellt sätt goda förbindelser med offentlig transport från flygplatserna till London. Vill du komma snabbt in i centrum, är det dock bra att veta, att det är olika avstånd från flygplatserna till centrum - något som har betydelse både för transporttid och biljettpris.

Den närmaste flygplatsen är, som namnet antyder, London City Airport, som ligger cirka 10 km öster om stadskärnan. Därefter kommer Heathrow,s om är en av världens största flygplatser och ligger cirka 25 km från centrum. Denna flygplats är en av de mest nyttjade i Europa, och har många flygförbindelser. Ändå väljer många resenärer från Sverige och Danmark att flyga antingen till Gatwick eller Stansted, som ligger förhållandevis 45 och 64 kilometer från London. Detta beror primärt på, att lågprisbolag som easyJet, Norwegian och Ryanair flyger till dessa två mindre flygplatser. Kan du leva med den längre transporttiden med tåg eller buss, är det alltså oftast billigast att flyga till en av dessa två mer avsides flygplatser.

Väl framme i London, kommer du snabbt att märka att det är enkelt att ta sig runt i stan. Du kan använda tunnelbanan, The Tube, bussar, taxi eller båtar på Themsen för att ta dig fram. Även om det finns gora möjligheter för att snabbt komma fram till alla delar av stan, kan det vart rekommenderas att packa ner ett par sköna skor, och också ta sig tid att promenera runt. I många fall kommer du vid en närmare titt på kartan att upptäcka, att de intressanta sevärdheterna och attraktionerna ligger ganska nära varandra. Du får dessutom en bättre känsla för stadens geografi, om du tar dig runt till fots.

Vill du vila fötterna och nyttja offentlig transport, är det som regel enklast att använda ett så kallat Oyster Card. Det är naturligtvis också möjligt att köpa "gammeldags" pappersbiljetter från automater, men det är oftast en dyrare lösning.

Du kan läsa mer om transportmöjligheterna på den officiella hemsidan för transport i London.

Väder och klimat

London har rykte om sig, att har ett grått och regnigt klimat, men den genomsnittliga nederbörden i den engelska huvudstaden är nästan på samma nivå som i södra Sverige. I jämförelse med resten av Storbritannien har London (och den sydöstra delen av England) faktiskt också ett torrare och varmare klimat, men liksom här hemma kan vädret variera över hela året. Ett paraply kan därför vara på sin plats, även på sommaren - men det samma gäller ett par solglasögon. Normalt sätt faller det mest regn i augusti och november, och minst i mars och april. Det finsn dock inte någon tid på året, då det inte, är bra att åka till London. Är det sommarväder, är stadens stora gröna parker fulla av liv och rörelse. Kommer det regn, finns det otaliga museum, gallerior och andra sevärdheter där tiden enkelt kan fördrivas.

Bra att veta

Valuta: Bittiska Pund (GBP). England och resten av Storbritannien anslöt sig aldrig till eurosamarbetet, och efter Brexit är pundets framtid någorlunda säkrad. Det är sällan ett problem att hitta en bankomat (cashpoint eller ATM), eller en växelbyrå (bureaux de change), om du har behov av kontanter. Därutöver tar de flesta restauranger, barer, caféer och butiker emot kreditkort - primärt VISA och Mastercard - så behovet av kontanter är inte så stort.

Dricks: Dricks är normalt sätt redan inkluderad på kvittot genom en service charge som ofta ligger på 12,5 procent, när du äter på restaurang eller bor på hotell. Om inte, är det normalt att ge mellan 10-15 procent i dricks. På de lite dyrare hotellen, är det också normalt att ge drick till portieren. Taxichaufförer ta också gärna emot dricks, vilket du ofta kan ge genom att runda upp, eller säga keep the change.

Språk: Det säger sig själv, att du kan ta dig fram på engelska i London. Även om nästan en tredjedel av Londons invånare är födda utomlands, har nära 80 procent av dem engelska som förstaspårk eller modersmål. 

Tidsskillnad: London (och resten av England) ligger en timme efter Sverige. Du ska alltså vrida tillbaka klockan 1 timme om du reser till London.

Helgdagar: Det är normalt ptta helgdagar, så kallade bank holidaysI, under året i London där religiösa och historiska händelser markeras. På dessa dagar är där normalt sätt färre buss- och tågavgångar, liksom en del butiker och attraktioner stänger.

Nyårsdagen, Långfredagen, Annandag Ååsk, Early May Bank Holiday (första måndagen i maj), Spring Bank Holiday (sista måndagen i maj), Summer bank Holiday (sista måndagen i augusti), Juldagen, Boxing Day (Annandag jul eller den 27:e om den 26:e december är en söndag).

Det engelska skollovet ligger mellan mitten av juli till början av september.

Populärt i London

England, London
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Internet / Wi-Fi
  • Restaurang
England, London
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Avstånd till centrum: ca. 500 m
  • Internet / Wi-Fi
England, London
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Internet / Wi-Fi
  • Restaurang

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera