Rundresa – Doften av Provence och smaken av den Franska Rivieran

Den franska rivieran och Provence har en förmåga att väcka alla sinnen till liv! Här doftar det av lavender, här smakar det av det franska lantköket, och det ljuva livet kan avnjutas från soluppgång till solnedgång längs kusten. Här finns så mycket konst, kultur, historia och gastronomi att stifta bekantskap med, att du kommer att kunna krydda semestern precis så som du önskar. Lägg därtill tusentals timmar av solsken om året, och flera härliga badstränder, och du har receptet på en härlig resa.

Men just därför är det kanske svårt att välja vad som ska hinnas med. Lugn, bara lugn - vi hjälper er. Vi har satt ihop en rundresa, där vi lagt rutten om regionens största höjdpunkter, och där du dessutom hinner uppleva och smaka på de mindre kända områdena och attraktionerna. En mångsidig resa från kusten i Cannes till Provences vackra inland, och på vägen bor du på två av våra charmiga och handplockade hideaways. Även om kontrasterna i landskapen är stora, och livsstilen skiljer sig mellan den trendiga rivieran och det idylliska inlandet, finns det två saker som dessa platser har gemensamt: högt till den blå himlen och sättet att leva, "art de vivre". Vi kan garantera dig en sak: du kommer att älska det! Bon Voyage.

Höjdpunkter

 • Bo på två av våra handplockade hideaways med massor av personlighet och karaktär
 • En kombination av Medelhavet, den franska rivieran och det provencalska baklandet
 • Tillåt dig att bli charmad av den franska livsstilen ”art de vivre” – för riktiga livsnjutare
 • Upplev magneter som ”Grand Canyon”, Nice, Cannes, Aix-en-Provence och landskapets växlingar
 • Lokala, gastronomiska smakupplevelser och vin som på något märkligt sätt smakar bäst i sitt hemland

Hotell som du kommer bo på

3  övernattningar på Château de la Tour

Läs mer

4 övernattningar på Bastide de Calalou

Läs mer

Avstånd och attraktioner

Från Château de la Tour

 • Närmsta stad, Cannes – 3 km
 • Strandpromenaden, La Croissette – 3 km
 • Den gamla hamnen med dagliga avgångar till ön, Îles de Lérins – 3km
 • Närmsta strand med gångavstånd – 5 min.
 • Närmsta golfklubb, Golf Old – 7,5 km
 • Den pittoreska och omtyckta staden Antibes – 14 km
 • Parfymparadiset i staden Grasse – 20 km
 • Nice flygplats – 33 km
 • Konstnärsbyn Vence – 36 km

Från Bastide de Calalou

 • Närmsta by, Moissac Bellevue - 500 m
 • Marknadsdagar i Aups (inköp och restauranger) - 6 km
 • Närmsta sjö, Sainte-Croix – 24 km
 • Gorges du Verdon, Frankrikes Grand Canyon – 39 km
 • Niceflygplats – 120 km
 • Historiens vingslag i Aix-en-Provence – 86 km
 • Frejus och de välbesökta stränderna – 67 km

Läs mer

Dagsprogram

Nedan följer förslag på hur du kan disponera dagarna under din rundresa.

Dag 1: Bonjour Sydfrankrike

Vid ankomsten till Nice flygplats möts du av Medelhavet, värmen och alla palmerna. När du har fått din hyrbil, så är du endast 33 kilometer från Mr. Riccobono och hans vackra boutique-hotell, Château de la Tour. Här skall du bo i tre nätter. Tipset för idag, är att bara njuta och koppla av på hotellet.

Dag 2: Cannes is ”yours and mine”

Njut av din croissant och din café au lait, innan du beger dig in till Cannes – det är så en fransman skulle ha kickstartat dagen. I Cannes kan du börja med den berömda Palais de Festival som ligger i Cannes absoluta centrum. Fortsätt därefter ut mot Medelhavet och ströva längs med strandpromenaden, La Croissette. Här kan du imponeras av de stora och pompösa palatshotellen. Shoppinggatan Rue d'Antibes är också ett "måste" (speciellt för den kvinnliga delen av resesällskapet). Avnjut därefter en sen lunch, kanske med ett glas rosévin i den gamla stadsdelen, le Suquet.

Dag 3: En segeltur till Iles de Lérins

Ta båten från hamnen i Cannes ut till öarna Îles de Lérins och glöm inte bra skor. Här ligger en gammal fästning och enligt sägnen hölls ”mannen med järnmasken” fängslad här. Om du är mer intresserad av konst så förslår jag att du kör 11 kilometer till staden Antibes och där besöker det vackra Picasso-museet.

Dag 4: Provence när det är som bäst!

Efter några dagar i Cannes med sina stora bilar, palatshotell och folkvimmmel siktar vi nu västerut, mot Provence som är så älskat för sina undersköna landskap, lantliga idyll och ändlösa vinodlingar. Kontrasten mellan pulserande Cannes och harmoniska Provence är slående. Dagens körning avslutas på mycket snirklande vägar som leder fram till Stéphane och hennes undersköna, Bastide de Calalou, en av mina personliga favoriter. Här skall du stanna i fyra nätter. På väg hit stanna gärna till i byn Lorgues för en lätt vinsmakning och inta en välsmakande lunch på Le Chateua de Berne. Det är en unik vingård som har en välkänd vinkällare, Cave och ett ett välsorterat menykort i restaurangen och med utsikt över vinmarkerna.

Dag 5: Fridag med mycket utsikt och god mat på Bastide de Calalou

Planen för dagen är njuta här på Bastide de Calalou. Du har säkert redan blivit betagen av utsikten och det unika läget. Doft och smak av en god frukost i skuggan av ett olivträd - jag avslöjar gärna att det serveras inget rågbröd i Frankrike men andra väldoftande godsaker. Om du blir lite rastlös, så föreslår jag en stillsam promenad uppför backen till byn Moissac-Bellevue.

Dag 6: Gorges du Verdon, Frankrikes svar på Grand Canyon

Efter en förhoppningsvis givande dag med kulinariska upplevelser på Bastide de Calalou, är det tid för ”strövtåg” med hjälp av din hyrbil. Ut i bilen och kör mot Gorges du Verdon. Turen går genom ett bergigt landskap och plötsligen når du fram till en magnifik klyfta, intill sjön, Sainte-Croix. Glöm inte bra skor och badkläder om du vill ta en simtur eller se klyftan från vattensidan i en kanot.

Dag 7: Ut i det blå, med hårnålskurvor

Det finns mycket att se i området kring Bastide de Calalou. Börja med ett besök i Salernes, som är känt för sin produktion av färgglada klinkers och kakel. Fortsätt sedan till Barjols, som är en typisk fransk stad med vackra trädplanteringar och fontäner. Sen kör du 20 kilometer till Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, med sin imponerande basilika. Om du hinner, ta en sväng till Aix en Provence, huvudstaden i Provence. Sen tror jag inte du orkar mer utan tipset är att återvända till ditt hideaway.

Dag 8: Hemåt igen, men på återseende Sydfrankrike

Tiden går alltid för fort, när man är på semester. Avståndet till Nice flygplats är ca tolv mil. Om tiden räcker till så föreslår jag en kort visit i gamla stan i Nice och kanske en promenad på den berömda strandpromenaden, Promenade des Anglais.

Läs mer

Teman

Vi bedömer att denna rundresa passar dig som intresserar dig för följande teman:

Rundresan inkluderar

Rundresan inkluderar

 • Flygresa T o R inkl alla skatter och avgifter
 • 3 övernattningar på Château de la Tour
 • 4 övernattningar på Bastide de Calalou
 • Standardrum på båda hotellen (classic och comfort)
 • Frukost varje dag

Rundresan inkluderar inte

 • Ev. avgift för incheckat bagage
 • Måltider utöver vad som anges
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring
 • Hyrbil, ev. hyrbilsförsäkringar och bränsleförbrukning

Du får information om bilhyra samt ev. tillägg i steg 2, när du söker pris på din resa.

Information

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).