Resor till Bastia

Den korsikanska pärlan, Bastia ligger på den nordöstra delen av Korsika, och är den näst största staden på Korsika med över 43.000 invånare. Bastia utgör dessutom huvudstaden i Bagnaja-regionen. Här hittar du en näst största passagerarhamnen i Frankrike, efter Calais, och Bastia är också känd för dess viner och många historiska skatter, samt för dess små fästningar och mysiga hamnområden som gör staden till en perfekt utgångspunkt för en semester på Korsika, samt för utflykter till andra delar av ön.

Välkommen till Korsika med Hideaways, vi är specialister på resor till Bastia där du bor på handplockade hotell på din resa.

Liv och autenticitet

På grund av sin viktiga roll som passagerarhamn på Korsika, lyckas staden - i motsats till många andra ö-samhällen - att bevara sin livlighet hela året om. Dessutom har Bastia lyckats bevara sin autentiska korsianska karaktär, och har inte sålt för mycket av sin själ för att behaga alla de turister som besöker staden. Baksidan av medsaljen är en hög arbetslöshet - en av de största Frankrike.

Terra Vecchia och Terra Nova

Stadens historiska kärna är uppdelad i två olika kvarter: Terra Vecchia, som omger den lilla originala hamnen, och Terra Nova, som består av ett citadell ovanför. Namnen förvirrar mer än de borde, då fästningen i Terre Nova ("nya marken") faktiskt är mycket äldre (från 1500-talet) än Terra Vecchia ("gamla marken"), som en gång bestod av en liten fiskeort, men som nu består av snirkliga gator, några bostadsblock och en del fina kyrkor.

Upplevelser och sevärdheter

Bland stadens största sevärdheter finna Palais des Gouverneurs, ett palats och citadell från 1300-talet, som en gång i tiden huserade de genovesiska guvernörerna, men idag huserar det kommunala museet (som tidigare var Korsikas etnologimuseum). Med sitt gamla fästningstorn, och klocktorn (campanile) har palatset vaktat över stadsdelen Terra Nova och stadens gamla hamn i flera århundraden.

Idag vakar citadellet främst över alla museets besökare. Museet invigdes år 2010 och härk an du upleva spännande historiska samlingar, som behandlar fyra stora tema: stadens grundande och tillväxt; stadens maktcentrum; staden som kulturellt centrum och guvernörens palats.

En annan av stadens stora byggnader, är kyrkan Église Saint-Jean-Baptiste de Bastia med utsikt över den gamla hamnen. Kyrkan byggdes år 1583 men har renoverats många gånger genom tiden. Den har dock fortfarande bevarat sin höga klassiska fasad och en vacker barock interniör från 1700-talet. Byggnaden klassificerades som nationellt historiskt monument år 2000.

Sol och strand

Bastia har endast en stor sandstrand, Plage de l'Arinella. Dock är det en lång och säker sandstrand med klart och varmt vatten, som är bra för både barn och vuxna.

Du ska ta med ditt eget parasoll hit, om du vill ha skugga, och det är en bra idé att också ta med en matsäck, om du ska stanna hela dagen. Här finns en lekplats för barn och en rad vattensportsaktiviteter som du kan prova. Där är några caféer där du kan köpa något att dricka. Det finns desstuom massor av parkeringsplatser (gratis), vilket för att det är lätt att ta sig från Bastias centrum, som endast ligger ett par minuters bilfärd bort.

Läs mer om Bastia

Destinationer i Korsika

Hitta din resa till Korsika här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter