Resor till Calvi

Destinationer i Korsika

Hitta din resa till Korsika här

Inspiration och fakta

Jag har här sammanställt lite information och fakta om Calvi vilket kanske kan fungera som inspiration till din semester på Korsika. Informationen är enbart tänkt som inspiration och vi reserverar oss för eventuella faktafel. Vill du ha ytterligare inspiration till din resa så rekommenderar jag att du besöker vår blogg, där hittar du intressanta artiklar om alla våra resmål. Trevlig läsning och trevlig resa!

Columbus födelsestad?

Kuststaden Calvi i det nordvästra hörnet av Korsika är en modern semesterort med en lång och händelserik historia. Lokalt insisterar man på att det var här Christoffer Columbus föddes. Du kan till och med se ruinerna efter den berömde upptäcktsresandens hem. De flesta historiker anser dock att Columbus föddes i Genua i Italien. Man vet emellertid inte detta med säkerhet eftersom Columbus själv bidrog till att lägga en rökridå över sitt ursprung. Mer säkert är det att det stod ett sjöslag utanför Calvi den 12 juli 1794 och att den brittiske admiralen Lord Nelson då miste synen på sitt högra öga. 

Du kan än idag förnimma stadens långa historia när du vandrar runt i den gamla stadskärnan. Följ eventuellt de smala, gamla, stenbelagda gatorna upp till citadellet från Medeltiden för att njuta av utsikten över staden, hamnen och bukten. Håll utkik efter minnesplattan som markerar Christoffer Columbus hus. Huset ödelades under Nelsons bombardemang av fästningen.

I dag lockar citadellet och resten av den charmiga stadsdelen till sig många besökare under sommarsäsongen. Stadens nästan 5 kilometer långa och familjevänliga strand, Plage de Calvi, är emellertid en lika stor attraktion. När du inte badar i det klara vattnet kan du ligga i den fina sanden och njuta av den vackra anblicken av citadellet.  

Restauranger och inköp

Nedanför citadellets höga murar ligger lustbåtshamnen och längs denna hittar du många restauranger och brasserier sida vid sida, där kan du sitta och njuta av det varma vädret och titta på de guppande båtarna vid foten av den imponerande fästningen. Det finns även många matställen längre in i stan där det under högsäsong oftast är lite lättare att få ett bord.

Om du bor med självhushållning så hittar du allt du kan önska dig av förnödenheter i stadens supermarkets. Du hittar ett stort utbud av färska grönsaker, ost och smakrika korvar. Inne bland de smala gatorna ett kort stycke från hamnen finns det också ett livligt affärsliv med en härlig blandning av souvenirbutiker, delikatessaffärer och matställen. 

Transport

Calvi flygplats ligger på 10 minuters köravstånd från stan. Det är emellertid en liten flygplats som bara har ett begränsat antal förbindelser till resten av Europa under sommarsäsongen. Du har därför som regel bättre möjligheter att hitta en lämplig flygförbindelse till de större flygplatserna i Ajaccio eller Bastia. Oavsett vilken flygplats du väljer så bör du hyra en bil under din semester. De allmänna transporterna på Korsika lämnar en del övrigt att önska så en hyrbil är som regel det lättaste (och ofta det enda) sättet att besöka öns mest intressanta sevärdheter och stränder.

Om du inte bor utanför stan kan du som regel låta bilen stå när du ska runt i själva Calvi. De flesta butiker, restauranger m.m. ligger nämligen inom ett rätt begränsat område.

Populärt i Korsika

Frankrike, Korsika, Propriano
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool
Frankrike, Korsika, Porto-Vecchio
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Internet / Wi-Fi
  • Restaurang
Frankrike, Korsika, Calvi
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Pool

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter