Bilsemester till Languedoc-Roussillon

Önskar du dig en resa till södra Frankrike, med nya spännande upplevelser på vingårdar, slott och andra sevärdheter, är en bilsemester till Languedoc-Roussillon ett perfekt val. Oavsett om du kör hela vägen från Sverige, eller flyger och sedan hyr en bil, ger bilen dig en hög grad av frihet till att utforska den charmiga, vidsträckta regionen helt i ditt eget tempo.

Languedoc-Roussillon är naturmässigt en mycket varierad region. Från Medelhavskusten, och 20 minuters bilfärd in i landet, är landskapet ganska platt och präglas av regionens alla vinfält. Kusten är istället täckt av de långa, fina sandstränderna och badorterna här, är populära resmål.

Det övervägande platta kustlandskapet avlöses efterhand som du kör västerut, av ett backigare och otroligt vackrare landskap. Här, vid foten av Pyrenéerna, Montagne Noire och Cevennerna, ligger vingårdar omgivna av marker och vacker medelhavsvegetation. Det är utan tvekan i denna del av Languedoc-Roussillon, som du troligen kommer spendera en stor del av din bilsemester, då området har många av regionens mest intressanta städer, som t.ex. Nïmes med dess välbevarade romerska monument, och den berömda fästningsstaden Carcassonne.

Regionens berg gömmer naturligtvis också på unika reseupplevelser, där t.ex. Georges du Tarn, är ett perfekt utflyktsmål på en bilsemester. Den cirka 80 kilometer långa klyftan i Cevennerna bjuder på otaliga vackra utsikter.

Väljer du att resa till Languedoc-Roussillon med Hideaways, bor du på handplockade hotell med charm, som passar perfekt till en bilsemester i Frankrike. Om du önskar en paketresa med lfyg, har du dessutom möjlighet för att komplementera med en billig hyrbil.

Läs mer om resor till Languedoc-Roussillon med Hidaways

>> Läs mer om bilsemester

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter