Semester i Languedoc-Roussillon

Vill du uppleva det äkta Sydfrankrike då bör du överväga en semester i Languedoc-Roussillon. I denna lite förbisedda region kommer du att möta en äkta fransk medelhavsatmosfär i trevliga, ofördärvade landsbyar och lägger du därtill regionens långa stränder och vackra backiga landskap med vidsträckta vinodlingar och platanträd så har du receptet på en härlig semester i Frankrike.

Languedoc-Roussillon är inte bara rikt på vackra landskap, regionen är även en av Europas historiskt sett mest intressanta med åtskilliga kända sevärdheter som till exempel den imponerande romerska akvedukten Pont du Gard, och de många katarborgarna som med deras placering på svårtilgängliga bergstoppar åtminstone ger barnens fantasi fritt spelrum.

Är du på semester i Languedoc-Roussillon så befinner du dig dessutom i ett av världens största vinområden och har därför rika möjligheter att besöka gamla vingårdar och smaka på några av Frankrikes mest intressanta viner. Dessa viner avnjuter du lämpligen tillsammans med den goda maten från Medelhavsköket som i Languedoc-Roussillon i första hand är känt för färska, välsmakande skaldjur.

Oavsett om du vill tillbringa din semester vid kustens badorter eller vill utforska sevärdheter och städer längre in i landet så är ditt val av hotell eller semesterbostad viktigt. Hos Hideaways hittar du handplockade, charmiga "hideaways" som bjuder på en genuin fransk atmosfär i vackra omgivningar.

Läs mer om våra resor till Languedoc-Roussillon

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter