Vandringssemester i Languedoc-Roussillon

Fransmännen älskar att vandra i naturen, och om du är på en vandringssemester i Languedoc-Roussillon, kan du välja mellan flera olika korta och långa rutter. Är du ambitiös, finns det markerade rutter, som korsar hela den sydfranska regionen.

Den första vandringsrutten vi vill nämna här, är Le Sentier Cathar, som är en 250 kilometer lång rutt, som börjar i Port-La-Nouvelle vid havet, och därifrån leder västerut längs 12 etapper vid foten av Pyrenéerna, förbi flera Catharslott från 1300-talet. Rutten, som generellt är väl markerad, är indelad i ettapper på cirka 20 kilometer, och kan följas av alla i relativt god form och ordentlig utrustning.

En annan möjlighet, om du drömmer om en riktig vandringssemester, är att följa den officiella europeiska långdistans-rutten E4, som korsar Languedoc-Roussillon söderifrån över Pyrenéerna, och leder genom den västra delen av regionen innan den fortsätter in i Provence.

Föredrar du kortare dagsturer, som också ger tid till avslappning och sightseeing, finns det också flera av vackra 1-3 timmars rutter i Languedoc-Roussillon. Om du är på vandringssemester i Languedoc-Roussillon, rekommenderar vi att du införskaffar guideboken Topo-guide des Sentiers de Randonee, som beskriver dessa stigar. Guiden kan du hitta på de flesta turistkontor i regionen.

Har du varit ute och vandrat hela dagen, finns det knappast något bättre än att komma tillbaka till ett hemtrevligt hotell, där du kan vila benen i en avslappnad atmosfär. Våra hideaways, som är noga utvalda, är perfekta utgångspunkter för att utforska Frankrike till fots.

Läs mer om resor till Languedoc-Roussillon med Hideaways

>> Läs mer om vandringsresor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter