Resor till Arles

Arles ligger i västra Provence, vid Rhôneflodens bredd i början av dess delta, Camargue. Staden anlades av Julius Caesar år 46 f.Kr och kallas också ibland för Galliens lilla Rom. Staden bär tydlig prägel av sin romerska historia och bjuder på många rester av romerska byggnader, som en teater, termalbad och en amfiteater.

Välkommen till Frankrike med Hideaways, vi är specialister på resor till Arles och andra resmål i regionen Provence, där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Van Gogh or Arles

När man nämner Arles, går det inte undvika att nämna Van Gogh. Vincent Van Gogh bodde nämligen i Arles under 15 månader av sitt liv, melllan 1888 och 1889, och det var här han skar av sig sitt öra! Han lockades av ljuset i Arles, och hans vistelse här var en av de mest produktiva i hans liv, då han målade mer än 300 målningar och teckningar. Många av hans målningar från denna period är några av hans mest kända, t.ex. caféet på Place du Forum och det gula huset på Place Martine.

Semester och utflyktsmöjligheter i Arles

Arles ligger cirka 70 kilometer från Marseilles flygplats, och befinner sig i ett område där det finns mycket att se. Mot söder kan du bland annat uppleva Camargue, med sitt rika djurliv och i Avignon kan du njuta av den vackra naturen, som bland annat lockade Van Gogh. I den gamla arenan kan du två gånger om året - vid påsk och vid risfesten i september - uppleva tjurfäktning.

Fördjupa dig i Arles historia

Stadens historia går hela 2500 år tillbaka, till 600-talet f.Kr, då Arles började ta form som en grekisk handelsplats. I början av 500-talet f.Kr kommer Arles under lokalbefolkningens herradöme, fram tills romarna erövrar Provence. År 46 f.Kr. blir Arles en romersk koloni och förblir så i nästan 300 år. Det är under denna tiden staden förskönas med alla de romerska byggnader som du kan se än idag (vissa av dem). Det är därför inte utan grund som Arles idag är känd som Galliens lilla Rom.

En fransk stad med romerskt blod i ådrorna

Arles ligger som sagt i västra Provence vid Rhôneflodens bredd,norr om Camargue. Staden ligger nära Avignon (35 km), Marseille (80 km) och Nîmes (30 km) i regionen Languedoc-Roussillion. Arles är en gammal romersk stad, vars histori går hela vägen tillbaka till 46 f.Kr. Saden präglas av sin romerska förtid vilket kan ses på de gamla romerska monumenten i staden.

Läs mer om Arles

Destinationer i Provence

Hitta din resa till Provence här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter