Resor till Aups

Aups ligger på 505 meters höjd cirka 60 kilometer från havet. Denna lilla stad som är berömd för sin gastronomi ligger i regionalparken Verdon, som kännetecknas av ett imponerande landskap som inbjuder till fysiska utmaningar i form av vandring, klättring, canyoning, rafting med mera.

En ganska speciell stad

Aups är en typisk provensalsk liten stad rik på historia, gamla traditioner och karakteristiska marknader, som stadens cirka 2 000 invånare sätter en ära i att värna om. I staden hittar man därför även hantverkare och konstnärer (bildhuggare, målare med flera) som hedrar det autentiska och respekterar traditionerna, vilket tydligt avspeglar sig i deras verk som kan ses i butiker och på gallerier, som man hittar i de trånga gränderna.

Sevärdheter

I Aups kan man beundra den vackra kyrkan Collegiale Saint Pancrace från 1400-talet, en kampanil (klocktorn) från 1500-talet samt resterna av den gamla stadsmuren och en port som lär stamma från 1100-talet. På museet Simon Segal ställs varje år ut 280 målningar och på sommaren har man specialutställningar med målningar och skulpturer. I ett hörn av museet hittar man ett separat litet museum, dedikerat till partisanerna som under andra världskriget opererade i området.

Gastronomi

Om du uppskattar genuin matlagning, då är Aups stället för dig! En av stadens största delikatesser är den svarta tryffeln, även kallad den svarta diamanten. Varje år i januari månad hålls en särskild tryffeldag med en marknad med olika stånd som förmedlar allt man behöver veta om den svarta diamanten. Där arrangeras även hundtävlingar och stadens restauranger serverar tryffel i alla dess former. Utöver tryffel odlas och framställs det även olivolja, honung, olika typer av getost, ekologiskt odlade grönsaker samt vin.

Aktiviteter och butiker

Aups och den omkringliggande regionen erbjuder en mängd fysiska utmaningar. Här kan man till exempel ge sig i kast med canyoning, rafting, trekking, tennis och göra guidade utflykter på cykel. Även om Aups är en mindre stad på landet få finns här ändå affärer med de mest basala dagligvarorna, olika restauranger och barer, men även läkare och apotek. Varje onsdags- och lördagsmorgon hålls dessutom stadens karakteristiska marknad på stadens huvudtorg.

Läs mer om Aups

Destinationer i Provence

Hitta din resa till Provence här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter