Familjesemester i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Underbara badstränder och 300 solskensdagar per år, har gjort den Franska Rivieran populär bland svenska barnfamiljer. Det är dock inte bara den vackra Medelhavskusten som gör regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur till ett attraktivt resmål för en familjesemester i Frankrike.

Detta vackra sydöstra hörn av Frankrike, bjuder på ett brett urval av upplevelser och aktiviteter för hela familjen - om ni inte vill ligga och slappa på stranden hela dagen. Provence-Alpes-Côte d'Azur bjuder till exempel på en otroligt varierande natur där ni t.ex. kan prova på rafting i Frankrikes svar på Grand Canyon, på den vackra göna Verdon floden som rinner fram på bottnen av en djup bergsklyfta. Dagen därpå kan ni titta på rosa flamingos i det unika Camargue-floddeltat där Rhöne-floden mynnar ut i Medelhavet.

Är ni mer intresserade av stadsrundturer, har till exempel storstaden Marseille massor av intressanta sevärdheter och bra möjligheter för shopping. Likaså bjuder de gamla kvarteren i Nice in till en dag där ni kan utforska små trevliga butiker, cafeer och restauranger. Inne i landet ger en utflykt till de vackra Lubéronbergen er möjlighet att uppleva charmiga medeltida städer som klänger sig fast längs bergssidorna.

En familjesemester i Provence-Alpes-Côte d'Azur bjuder kortfattat på oändliga möjligheter till intressanta utflykter och det är ju inte utan anledning som så många resenärer - med eller utan barn - återvänder till denna del av Frankrike år efter år.

Läs mer om våra handplockade hotell och resor till Provence-Alpes-Côte d'Azur

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell