Resor till Frejus

Staden Frejus är en medeltida stad längs den franska Rivieran, som gradvis har vuxit till en stor och populär badort med mycket att erbjuda för dig som besökare. 

Staden är klassad som en konst- och kulturstad, tack vare sin historiska rikedom och de många kulturella upplevelser som staden har att erbjuda. Förutom det kulturella utbudet, finner du även fina sandstränder och en rad olika vattensporter. Det finns ett brett utbud av restauranger både i hamnen och den historiska stadskärnan. inköpsmöjligheterna här är många. Här finns marknader, klädaffärer, souvenirbutiker, livsmedelsaffärer och om somrarna finns det även kvällsmarknader längs havet.

Välkommen till detta område av Frankrike med Hideaways, vi är specialister på resor till Frejus och andra resmål i regionen Provence där du bor på handplockade hotell under din semester.

Destinationer i Provence

Hitta din resa till Provence här

Information och fakta

Ska du resa på semester till området omkring staden Frejus så hittar du lite utvalda fakta och information om resmålet i denna lilla resguide. Vill du ha ytterligare inspiration till din resa så rekommenderar jag att du besöker vår blogg, där skriver vi om våra egna erfarenheter från resor till Provence och du kan bland annat läsa om utflykter och sevärdheter i regionen, om vädret när du reser, den lokala maten och vinet, kulturlivet, den härliga naturen och mycket annat...

Vattensport och kulturella sevärdigheter

Frejus har vuxit i takt med staden Saint-Raphael och erbjuder totalt cirka 7 km sandstrand och 2,5 km vikar längs vägen mot Saint-Raphael. På stränderna kan du delta i flera olika aktiviteter så som vindsurfing, kite-surfing, jet-skiing, kajakpaddling och mycket mer. Varje år hålls det flera regattor och båtmässor i den stora hamnen. En av de mest spännande sevärdigheterna är den antika amfiteatern, som har plats för 10.000 åskådare. Amfiteatern är öppen för allmänheten året om. Dessutom kan du se delar av den 40 km långa akvedukten och flera andra lämningar från romartiden på stadens museum. 

Festivaler och nöjesparker

Det finns massor av evenemang här under hela året så som "La festa dell'Uva", som är en fest till ära av vindruvan. Under denna fest hålls det konserter och olika föreställningar på den antika amfiteatern. Du kan även besöka en av de flera nöjesparkerna, som erbjuder aktiviteter för både barn och vuxna. Bland dessa finns en vattenpark och även ett zoo och "fun park" där du bland annat finner gosedjursdinosaurier, klättringskurser och minigolf.

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter