Kultursemester i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur i det sydöstra hörnet av Frankrike har i många år utövat en stor dragningskraft på konst- och kulturintresserade från hela världen. Mästare som Picasso, Matisse och Van Gogh kom hit för att fånga det vackra ljuset i sina landskapsmålerier som du idag kan beskåda bland annat på Musée Granet i Aix-en-Provence.

Den historiska huvudstaden i Provence, Aix-en-Provence, är enbart en av många platser du bör besöka under en kultursemester i Provence-Alpes-Côte d'Azur. Låt till exempeln resan även gå via Avignon, där Påvepalatset från 1300-talet och St. Bénézet-bron utgör några av stadens största sevärdheter.

Historiskt sett har Provence-Alpes-Côte d'Azur varit en smältdegel och många är de folkslag som genom tiderna satt sin prägel på regionen. Historiens vingslag och influenserna utifrån kan du bland annat uppleva i den romerska arenan i Arles, på Vaubans fästning i Briançon, samt vid borgruinen Château des Baux de Provence. Medan du i de vackra Lubéron bergen kan uppleva ett pärlband av frankrikes vackraste medelåldersbyar omgivna av lavendelfält, olivträd och vinstockar.

Det är kort sagt en hel värld av intressanta sevärdheter som tillsammans med gastronomiska upplevelser och vacker natur gör Provence-Alpes-Côte d'Azur till ett perfekt resmål för en kultursemester.

Läs mer om våra resor till Provence-Alpes-Côte d'Azur

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter