Natursemester i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Den omväxlande naturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur inbjuder till semester med stora upplevelser i det fria. På en natursemester här kan friluftsentusiaster utforska storslagna naturparker under vandringsturer, få ett adrenalinrus i kajak på någon flod eller testa deras uthållighet på cykel upp för det legendariska Mont Ventoux.

Föredrar du mer avkopplande naturupplevelser så finns det i Provence-Alpes-Côte d'Azur även rikliga möjligheter att njuta av bildsköna landskap under en bilutflykt dessutom är regionen känd för sina vackra stränder längs Medelhavet.

Förflyttar du dig in i landet så upptäcker du snart många praktfulla och trevliga ställen där det oftast inte är samma turistträngsel som ute vid kusten. En natursemester i Provence-Alpes-Côte d'Azur kan till exempel innehålla en utflykt till Gorges du Verdon (Verdonklyftan), som med all rätt anses vara en av de största naturupplevelserna i Frankrike. Här enbart två timmar från Marseille kan du uppleva Europas största bergsklyfta vilken du kan utforska antingen till fots eller längs den flod som rinner genom den upp till 700 meter djupa klyftan.

Våra noga utvalda hotell och semesterbostäder bildar perfekta utgångspunkter för att bege sig ut på äventyr i denna vackra del av Södra Frankrike.

Läs mer om vilka hotell du kan bo på i Provence när du reser med Hideaways

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter