Resor till Saint-Raphael

Badorten Saint-Raphael är uppskattad för sitt läge på Côte d'Azur, den vackra omgivande naturen och det mycket milda klimatet. 

På den kända custsträckan Côte d'Azur hittar du badorten Saint-Raphael som ligger omgiven av ett exotiskt landskap med röda klippor, frodig växtlighet och ett vackert blått hav. Klimatet är milt och behagligt stora delar av året, vilket gör att destinationen är ytterst eftertraktad av semestergäster som vill spendera timmar i havet, på golfbanan eller i Esterel-bergen.

Välkommen till Frankrike med Hideaways, vi är specialister på resor till Saint-Raphael vid Côte d'Azur, samt till andra resmål i regionen Provence, där du bor på handplockade hotell på din resa. 

Historiska lämningar och kändisfaktorer

Stadens ursprung går tillbaka till förhistorisk tid, vilket framgår av de ruiner man har funnit från den yngre stenåldern. Dessa lämningar kan du besöka i stadsdelen Boulouris. Staden är dessutom full av romerska villor, vilka var sammankopplade med akvedukten, och således utrustade med egna "kurbad". Efterhand utvecklades staden till ett fiskesamhälle och på 1800-talet fick staden en järnvägsstation och status som "kurort". Staden besöks av personligheter från den franska kändiseliten, både musiker och politiker, vilket avspeglas i de dyra villorna och lyxiga hotellen.

Aktiv semester

Staden Saint-Raphael har många aktiviteter att erbjuda semestergästen, däribland vattensporter, utflykter och golf - men också kulturella aktiviteter såsom besök på det arkeologiska museet och i stadens centrum där du bland annat hittar bibliotek och en biograf.

Staden i festkläder

Hela året runt tar olika festivaler plats i staden, liksom religiösa fester och parader. I stora delar av Frankrike håller man en musikfestival den 21 juni, och Saint-Raphael är inget undantag. Den första veckan i juli är det jazzfestival i staden, och den tredje veckan i juli tar musikkvällar plats, kallade Les Templiers. Den sista veckan av september avhåller man en festival i komikens namn, medan man i oktober avhåller en festival för europeisk film.

Läs mer om Saint-Raphael

Destinationer i Provence

Hitta din resa till Provence här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter