Resor till Vence

Vence ligger högt bakom Côte d'Azurs livliga kust, och lockar med en gamla medeltida stadskärna, många butiker och trevliga restauranger. 

Välkommen till Frankrike med Hideaways, vi är specialister på resor till Vence, och andra resmål i Provence, där du bor på handplockade hotell på din resa.

Besök marknaderna

Utanför den gamla stadsdelen tar vardagslivet i Vence plats, med marknader på det centrala torget, Place du Grand-Jardin. Varje förmddag kan du köpa frukt, grönt och blommor, och varje onsdag kan du köpa böcker på loppmarknaden. På samma plats spelar barnen fotboll och äldra kvinnor och män ses för att spela en omgång pétanque.

Besök det gamla rådhuset och stadens domkyrka

Stadens rådhus från 1908 ligger på samma plats som den lilla domkyrkan, som härstammar från 1000-talet. Idag har domkyrkan byggts om och utvidgats åtskilliga gånger, och du kan se interiör från flera olika epoker inne i kyrkan, bland annat Chagalls glasmosaik i kapellet. Det finnet ett myller av små butiker och flera trevliga restauranger och caféer på de små pittoreska platserna och på de smala gatorna. Det finns, med andra ord, något till allas tycke, smak och budget.

Matisse-kapellet

Ett absolut måste att se innan du lämnar Vence, är La Chapelle du Rosaire, som också är känt som "Matisse-kapellet" då den stora konstnären här fick fria händer att inreda och dekorera. Han ansåg kapellet vara ett av sina huvudverk, och även om du på Matisse-kapellet i Nice kan se skisserna till utsmyckningarna, är det en helt annan upplevelse att se de samlade verken i verkligenheten.

En bra utgångspunkt

I Vence har du en bra utgångspunkt för en vällyckad semester i regionen Provence, oavsett om du lägger vikt vid de kulturella upplevelserna i området, vin & gastronomi eller en aktiv semester med cykel- och vandringsturer i naturen.

Läs mer om Vence

Destinationer i Provence

Hitta din resa till Provence här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter