Vingårdssemester i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Provence är den äldsta vinregionen i Frankrike, och om du är intresserad av vin så finns knappast något bättre resmål. En vingårdssemester i den sydfranska regionen ger en möjlighet att få följa vinets väg från druva till flaska och till att följa intressanta vinrutter genom vackra landskap och mysiga byar.

I dag är Provence, som officiellt heter Provence-Alpes-Côte d'Azur, bland vinintresserade mest känt för sina fina roséviner, men här produceras även röda och vita viner av hög kvalitet. En vingårdssemester är ett självklart val för dig som vill uppleva livet på en vingård på nära håll, men en vingårdssemester ger även möjlighet till att utforska flera vingårdar och andra sevärdheter i Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Följ till exempel den officiella "Route des Vins de Provence", där över 350 vinbönder och en lång rad vinkällare i regionen bjuder besökare välkomna och med glädje delar med sig av sin stora kunskap om vin.

En vingårdssemester är naturligtvis även en enastående möjlighet till att stifta närmare bekantskap med det härliga provencalska köket som bjuder på ett mångfald av väldoftande rätter som bäst avnjuts tillsammans med ett gott glas vin.

Läs mer om våra resor till Provence-Alpes-Côte d'Azur

>> Läs mer om vingård

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter