Romantisk semester i Frankrike

Frankrike är utan tvivel ett av världens mest romantiska länder och det perfekta valet om du har planer på en speciell överraskning åt din älskade. Här kan ni till exempel bo på ett underbart Château eller ett elegant boutique hotell och njuta av en semester med vackra naturupplevelser, kultur, avkoppling, sol och inte minst gastronomiska upplevelser i världsklass.

Det är inte många storstäder i världen som fullkomligt sjuder av så mycket romantik och kärlek som Paris. Här kan ni hand i hand utforska en hel värld av sevärdheter och stadens liv. Men en romantisk semester i Frankrike kan bjuda på så mycket mer än storstadsliv.

Provence-Alpes-Côte d'Azur i det sydöstra hörnet av Frankrike är till exempel en osedvanligt förförande region med ett behagligt klimat , charmiga små städer och byar, vidsträckta lavendelfält och inte minst ett fantastiskt kök med lätta och väldoftande rätter. Regionen är dessutom känd för sitt vackra ljus som på sammas sätt som Skagen i Danmark har lockat till sig stora konstnärer genom tiderna så som Picasso, Matisse, och Van Gogh.

Lite längre söderut ligger området Languedoc-Roussillion som med sina långa sandstränder, böljande landskap, berg och vackra byggnadere också är ett upplagt resmål för en romantisk semester i Frankrike. Här kan  ni njuta av semestern med äventyr i historiska städer som till exempel Nîmes med sin berömda romerska amfiteater och göra en utflykt till den vackra akveduk-bron Pont du Gard.

Möjligheterna till att njuta av varandras sällskap i Frankrike är närmast oändliga, och bor ni på ett av våra handplockade, rustika Hideaways, då får ni en semester med äkta fransk stämning.

Läs om alla våra unika hideaways i Frankrike

>> Läs mer om romantisk semester

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter