Vingårdssemester i Frankrike

Frankrike är världens ledande vinland och bjuder på ett otroligt mångfald av kvalitetsviner. Är du vinentusiast och på semester i Frankrike är det helt klart lönt att köra en liten omväg för att besöka en del av de bästa vingårdarna. En del av vingårdarna erbjuder inte enbart sina besökare vinprovning och rundvisning utan är även inrättade som små rustika hotell där du kan tillbringa din vingårdssemester.

Ett gynnsamt klimat och ett mycket varierat landskap har bidragit till att ge Frankrike förutsättningar för att utveckla några av världens bästa viner och vinodling är en djupt rotad del av den fanska kulturen. Paralellt med vinet går även fransmännen mycket upp i god mat och ofta ger en vingårdssemester även en chans att utforska det lokala kökets härligheter.

Din semester i Frankrike är naturligtvis inte bara en möjlighet till att få avnjuta ett gott glas vin till god mat. Vingårdarna ligger ofta i en del av de vackraste områdena av Frankrike och är därför även en perfekt utgångspunkt för utflykter till natur- och kultursevärdheter.

Hos Hideaways har vi specialiserat oss på att erbjuda resor med boende på handplockade, charmiga "gömställen" där du får en annorlunda och mer autentisk upplevelse av ditt resmål. Vingårdar som erbjuder övernattning passar därför oftas väl in i vårt resekomcept och kan därför hittas i vårt program.

Vinresor till Frankrike

Frankrike är en drömdestination för vin-entusiaster som här har möjlighet att utforska några av världens bästa vindistrikt. En vinresa till Frankrike är emellertid inte bara en chans till att resa in i vinets värld där du upplever vinproduktionen på nära håll. Det är samtidigt en chans till att stifta närmare bekantskap med den franska gastronomin, som fortfarande tillhör världseliten.

De franska vingårdarnas historia sträcker sig nästan 2000 år tillbaka i tiden, och genom generationer har de tack vare frankrikes fördelaktiga jordmån och klimatiska förutsättningar skapat några av världens mest eftertraktade viner. Vinet utgör även en naturlig del av den franska kulturen där du kommer att uppleva hur det lokala köket alltid är anpassat till det lokala vinet. Särskilt i södra Frankrike präglar de många vinkooperativen det lokala livet och du har här rikliga möjligheter att få upptäcka spännande och komplexa viner som du aldrig stött på tidigare.

Det går som regel att köpa vin direkt från de franska vingårdarna och även om det kanske inte är billigare än i en vanlig supermarket så är den totala upplevelsen många gånger större på en vinresa.

>> Läs mer om alla våra resor till Frankrike

>> Läs mer om vingård

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter