Vinresor till Frankrike

Frankrike är en drömdestination för vin-entusiaster som här har möjlighet att utforska några av världens bästa vindistrikt. En vinresa till Frankrike är emellertid inte bara en chans till att resa in i vinets värld där du upplever vinproduktionen på nära håll. Det är samtidigt en chans till att stifta närmare bekantskap med den franska gastronomin, som fortfarande tillhör världseliten.

De franska vingårdarnas historia sträcker sig nästan 2000 år tillbaka i tiden, och genom generationer har de tack vare frankrikes fördelaktiga jordmån och klimatiska förutsättningar skapat några av världens mest eftertraktade viner. Vinet utgör även en naturlig del av den franska kulturen där du kommer att uppleva hur det lokala köket alltid är anpassat till det lokala vinet. Särskilt i södra Frankrike präglar de många vinkooperativen det lokala livet och du har här rikliga möjligheter att få upptäcka spännande och komplexa viner som du aldrig stött på tidigare.

Det går som regel att köpa vin direkt från de franska vingårdarna och även om det kanske inte är billigare än i en vanlig supermarket så är den totala upplevelsen många gånger större på en vinresa.


Läs mer om alla våra resor till Frankrike

>> Läs mer om vingård

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter