Familjesemester i Grekland

Låter sol, barnvänliga stränder och spännande aktiviteter som punkter i den perfekta familjesemestern? Då ska er nästa resa gå till Grekland. Här kan ni på våra handplockade hotell avnjuta en avkopplande semester i idylliska omgivningnar med stil och charm.

Grekland är generellt ett billigt semesterland, och sedan flygturismens intåg har svenskar valfärdat till detta vackra land, som bjuder på allt hjärtat kan begära av upplevelser för alla åldrar.

Speciellt de många fantastiska öarna gör Grekland till ett svåröverträffad semesterresmål. Här hittar ni många långa sandstränder vid det turkosblå Medelhavet som inbjuder till en avkopplande semester. Det är inte bara utsikten om en avkopplande semester vid havet som gör Grekland till ett attraktivt resmål för familjer. De gästvänliga och barnvänliga grekerna, trivsamma tavernor och den otroliga kulturrikedomen garanterar nästan att ni återkommer hem från Greklandssemestern med bagaget fyllt av reseupplevelser.

Kreta är ett bra exempel på varför Greklands öar blivit populära resmål för resenärer med barn. På denna den största av de grekiska öarna kan ni själv bestämma om semestern ska vara ren avkoppling och strandmys eller om ni ska använda tiden till äventyr bland spännande sevärdheter och attraktioner. Här finns branta berg och gömda landsorter, olivfarmar och minnen från krig, bredvid moderna vattenland, bildsköna stränder och läckra familjehotell med direkt tillgång till pool, sand, ljummet vatten och avslappning på liggstolar i solen.

En familjesemester i Grekland kan bli precis så som ni önskar att den ska vara. Ge till exempel dina äldre barn en enastående möjlighet att lära mer om Europas historia genom att besöka spännande arkeologiska utgrävningar och ge dem aptit på möten med främmande kulturer på era utflykter till orörda mysiga byar. Låt dem smaka på grekernas läckra mat i form av gyros, souvlaki, moussaka, feta och tzatziki, och de kommer aldrig mer vilja äta hamburgare och pommes.

När du använder vår sökmotor hittar du lätt billiga flygbiljetter till Grekland, från flygplatserna i Sverige och Danmark, antingen direkt till en av öarna, eller med en mellanlandning t.ex. i Aten. Flyger ni via Greklands huvudstad kan ni stanna en natt och på så vis få möjlighet att uppleva stora historiska monument, som Akropolis. Vill du, kan du lägga till en hyrbil i ett paket för att familjen ska få ultimat frihet och flexibilitet.

Trevlig resa!

>> Läs mer om våra resor till Grekland med vistelse på unika hotell och semesterbostäder
>> Läs också om femiljesemester på Kreta här

>> Läs mer om familjesemester

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter