Resor till Kalymnos

Letar du efter en lug och skön semester, som kan bjuda på några av Greklands bästa sidor, så behöver du inte leta längre, för Kalymnos är stället! Kalymnos är en av öarna i ö-gruppen Dodekaneserna och har några vackra grannar, t.ex. öarna Kos och Rhodos, men även Kalymnos i sig bjuder på några vackra landskap.

Relativt fri från internationella besökare, är den grekiska ön Kalymnos lugn och oförstörd av massturism. Den kan skryta med vackra stenstränder samt ett par bitar med mjuk sand, framförallt på öns västkust. En resa till Kalymnos, är ideal för aktivitetsentusiaster, full med fascinerande saker att göra, oavsett om ni är hela familjen, ett par, eller om du reser ensam. Med en dynamisk huvudstad, stranbadorter och trevliga landsorter, finns det massor att se och uppleva.

En semester på Kalymnos medför, att du kan njuta av lugnet, de trollbindande solnedgångarna och den gästvänliga grekiska charmen på denna pittoreska ö.

Opplevelser på din semester

Det är ett måste att besöka Myrties, medan du är här. Med en avöns längsta sandstränder, och endast en kort biltur från livlgia Kalymnos Stad, har du här ett första klassens läge för att uppleva de guddomliga grekiska köket, och berusande kvällsunderhållning. De bergrika omgivningarna gör stället till en attraktion för klättrare, och det finns också en klättringsskola på ön, om du vill lära dig klättra från start, medan den internationella klättringsfestivalen är ideal om du redan är ett fan. Sea World Museum ger dig en inblick i havets liv,s amt mer av den berömda havssvamphistorian i regionen, och du får en djupare inblick i livet på Kalymnos från en svunnen tid.

Stränder och aktiviteter

En resa till Kalymnos är inte komplett utan ett par besök på dess fantastiska stränder, och Massouri är verkligen värd sitt besök. Med ustikt över den spektakulära Telendos-ön, har stranden en sand- och stenstrand, trevliga tavernor och fantastiska dykarställen, som ger dig möjlighet att slappna av i solen, ta en drink och vara aktiv. Kontouni är dock långt mer orörd och har är fullt av riktig grekisk atmosfär. En sak, som alla dess asublima destinationer har gemensamt, är de storslagna omgivande landskapen. Bergen ligger utspridda på ön, och har en massa vandringsleder, men det som denna grekiska hamn är mest känd för, är dess fantastiska klättringsmöjligheter. På en semester på Kalymnos kan du bli ett med de branta klippväggarna, utforska grottorna som ligger gömda i dem, och njuta av förbluffande utsikter på toppen.

Mat och dryck

Att äta gott i Kalymnos behöver inte kosta en massa pengar, och det är enkelt att hitta en restaurang som serverar en fantastisk måltid och några öl för några få euro. Det finns barer och restauranger längs hamnen i Pothia, där du kan avnjuta maten medan solen går ner i horisonten. Inte alla är grekiska restauranger, men du hittar massor av traditionella grekiska valmöjligheter på menyerna. För att hitta några av de bästa restaurangerna, ska du ta dig bort från strandpromenaden och titta in på sidogatorna där de lokala äter. Så ta dig tid att utforska området, istället för att direkt gå till de platser som ligger på första parkett till havet.

Nattlivet

En kväll i Kalymnos är behagligt livlig och roande, men inte överdrivet stökig och fullproppad. Det finns många olika barer att välja emellan, däribland avslappnade och trevliga barar med utomhusterrasser och caféliknande bord utanför med utsikt över havet. Här finns också liungebarer och en handfull klubbar, så du kan fortsätta festen till morgonstunden om du vill dansa. De lokala tavernorna är ett lugnare alternativ till klubbarna, och du kan mingla med lokalbefolkningen medan du njuter av lugnet. Det finns också barer på stranden, där du kan se solnedgången och njuta av goda cocktails.

Om det är en festlig kväll för hela familjen du söker, ska du bege dig till familjehotellen. Det finns ett överflöd av familjeaktiviteter på Kalymnos, tack vare de vackra omgivningarna, som gör ön till en naturlig lekplats för alla.

Resor för par

Med sina pittoreska utsikter, historiska arkitektur och avslappnade livsstil, är Kalymnos en ideal plats för en romantisk semester för två. Den bergrika landsorten Chora är en vidunderlig destination för en dagstur, där ni kan gå runt på gatorna och besöka Chora Slott och flera gamla kyrkor på er väg.

Om det är naturens skönhet ni vill uppleva, bör ni besöka landsorten Rina, där fjorden utgör en imponerande syn där den skär genom det klippiga lanskapet. Och så finns det gott om rena, lugna stränder på kalymnos, där ni kan slå er ner och njura av dagssolen eller ta långa kvällspromenader för att se solen gå ner som en del av er romantiska semester. Om ni har lust att komma bort från ön för en dag, kan ni ta en båt både till grannöarna Pserimos, Telendos, Leros, Kos - och till och med till Turkiet.

Aktiv semester

Klättring är den största orsaken till att folk reser till Kalymnos på en äventyrssemester, och des klippvägg är en favorit bland klättrare på alla nivåer, från hela världen. Intruktörer och klättringsskolor finns tillgänglig för nybörjare, medan erfarna klättrare kan börja klättra utan hjälp.

Men det handlar inte endast om att klättra, och det finns många andra sätt du kan hålla dig aktiv och njuta av naturen på denna vidunderliga ö, tack vare det vackra havet som omger den. Du kan testa på vindsurfing eller segla, eller varför inte upptäcka livet under ytan på en dyktur. Det är också möjligt att åka ut och fiska med en av de lokala invånarna. Om du föredrar att promenera, finns det stigar överallt i landskapet, som du kan bege dig ut på, och belönas med vackra panramautsikter under vägen.

Kultur

Kalymnos är rik på kultur och historia, och det finns så mycket att göra, att det blir svårt att bestämma sig för hur man ska börja. Det finns platser av stort historiskt intresse, som Chora-slottet och den kristna kyrkan Kristus av Jerusalem, samt olika andra kyrkor och kloster. Den gamla arkeologiska guldgruvan Damis Kalymnou är värt ett besök, samt det arkeologiska museet, där man kan lära sig om öns historia.

Sjöfartsmuseet ger dig insikt om havssvamp-dykninens historia, och Sea Findings Museum bjuder på massor av upptäckter från naturen, medan House of Kalymnos visar hur livet var på 1800-talet för medelklassens invånare på ön.

Vill du uppleva mer modern dans och teater, hittar du skolar och regelmässiga föreställningar här, och arkitekturen har också stor historisk och kontnärligt intresse.

>> Läs också om resor till Lefkas
>> Här hittar du resor till Samos

Läs mer om Kalymnos

Destinationer i Grekland

Hitta din resa till Grekland här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter