Spiros och Katrin Sourlas hälsar mig välkommen till Sofia Apartments en varm eftermiddag i september. Det är inte bara ett vanligt välkommen – det är ett hjärtevarmt välkommen så på en skala från 1 – 10 så ligger vi klart på den övre delen av skalan ”jag-känner-mig-välkommen”. Det är därför inte bara eftermiddagen som är varm utan värmen kännetecknar även denna nya bekantskap. Jag älskar glada färger och huvudbyggnadens orangea färg står i vacker kontrast till de gröna och frodiga omgivningarna. Stämningen är avslappad och här är så behagligt att vara att jag genast känner mig hemmastadd och det är ett viktigt förstahandsintryck. 

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

En kärlekshistoria blev deras levebröd

Grekiske Spiros och tyska Katrin hittade varandra och kärleken för många år sedan och för två sedan hittade de sin ”baby” som Katrin så kärleksfullt kallar Sofia Apartments. Deras kärlek till gömstället lyser otvivelaktigt igenom och är härligt smittande. Det är den klassiska berättelsen om ”hjärtat och hjärnan” där Spiros är hjärnan som står för det praktiska medan Katrin med sitt stora leende och hjärtliga engagemang är den kärleksfulla värdinnan. 

Det syns tydligt att båda gör allt för att deras gäster ska ha det bra. Här råder verkligen en behaglig och avslappad stämning utan några som helst krusiduller. ”Våra gäster väljer oss för att allt är så uppenbart, du får vad du ser och för oss är det viktigt att våra gäster känner sig som hemma” säger Katrin. Och detta personliga engagemang har burit frukt för Sofia Apartments har redan hunnit få sina första stamgäster. 

Hängmattor, pool och polkagrisfärgade parasoller

Pool-området är utan tvekan själen på Sofia Apartments. Bland olivträden med sina karakteristiskt mattgröna blad och svajande palmer ligger swimmingpoolen likt ett fatamorgana med sitt klara blåa vatten och de rödprickiga parasollerna vid solstolarna bryter av på ett sätt som får det att dra lite i smilbanden. 

Här finns en integrerad barnavdelning så de minsta semesterfirarna också kan ta ett svalkande dopp utan att komma ut i den för övrigt 3 meter djupa swimmingpoolen som är relativt stor i förhållande till antal gäster. 

Längre ner i trädgården får jag syn på en hängmatta som är upphängd mellan två krokiga trädstammar och jag tänker för mig själv att hit måste jag komma tillbaka en dag om så bara för att få ligga i hängmattan ?. Dessutom är här en fantastisk utsikt med havet som gömmer sig bakom trädstammarna och bergen som tronar i bakgrunden. En verklig oas med en närmast magnetisk effekt. 

Vill du ha frukosten levererad till din dörr?

På Sofia Apartments har du dit eget minikök och det är nära till den lilla ”supermarketen” där du kan göra inköp till matlagningen. Som en lite ovanlig detalj när det gäller lägenhetshotell så kan du boka din vistelse med frukost inkluderad och dessutom få den levererad vid dörren! Så är det inte många av oss som har det hemma men det ska ju kännas att man är på semester. Om du inte vill ha en hel frukost levererad till dörren så kan du nöja dig med nybakat bröd som ett komplement till din egenlagade frukost. 

Om du vill kan du få dina inköpta matvaror levererade till din lägenhet och dessutom kör gärna Katrin eller Spiros dig fram och tillbaka till affären om deras tid tillåter. 
Om du helt vill slippa inköp och matlagning under din semester så behövs det inte heller för bara knappa 10 minuters promenad från Sofia Apartment ligger det mysiga fiskeläget Boukari med sina små lokala tavernor som lockar med hemlagade grekiska specialiteter bland annat bestående av allt det goda från havet. 

Upplevelserna ligger bara och väntar

Om du känner för en dag vid stranden så finns det flera långgrunda småstensstränder nere i Boukari som är väl lämpade för barn. På en del ställen längs stränderna kan du hyra solstolar och parasoller på de lokala tavernorna för övrigt är det bara att ta badlakanet under armen och promenera ner till stranden. Ett par badskor kan vara en bra investering om du har känsliga fötter som inte trivs på småsten. 

Du tar dig lätt runt i området med cykel eller bil och har du inte bokat hyrbil hemifrån så hjälper gärna Spiros och Katrin gärna dig att arrangera detta på plats och så skulle jag hälsa och säga att de gärna kommer med förslag till platser och upplevelser av intresse runt om på ön. Sofia Apartments har egen parkeringsplats så du kan lätt och säkert parkera din bil efter en upplevelserik dag på det charmiga Korfu. 

Kör till exempel till stränderna vid Halikounis, Issos eller Santa Barbara eller besök Korfu stad som ligger ca 45 kilometer från hotellet. Även den lilla byn Petriti där färgglada båtar ligger förtöjda i de små hamnarna är värd ett besök. 

Därför ska du välja Sofia Apartments

 • Här får du poolområde i en trädgård inramad av olivträd
 • Laga mat i din lägenhet eller gå ut och ät på de lokala tavernorna 
 • Här kan du få nybakat frukostbröd levererat direkt till dörren (mot en avgift)
 • Du bor på gångavstånd från rullstensstränder och lokalt småstadsliv
 • Här kan du gratis parkera din hyrbil på hotellets parkeringsplats

Bra att veta om Sofia Apartments

Vägen till de lokala tavernorna och den lilla stranden bjuder på lokal kulör och lättare trafik. Det enda jag mötte längs vägen var en traktor men under högsäsong kan det förekomma en del lättare trafik.

Finns det något bättre än sol och värme i frodiga omgivningar? Nej knappast och det får du rikligt av här på Korfu som med sina långa somrar och få lite regniga vintermånader närmast har ett subtropiskt klimat. Jag kan inte garantera att du helt undgår en regnskur eller två i perioden från september och framöver men oavsett så passerar de snabbt förbi. I den lokala ”supermarketen” säljer de myggolja som kan vara bra att ha till hands vid solnedgången - just in case. 

Tänk på att flera av hotellen på Korfu har samma namn så om du kommer med bil ska du skriva #Sofia-Appartements, Boukari, Corfu# i GPS ‘en, då kommer du garanterat fram till rätt ställe. 

Olivlunden växer i princip rakt utanför dörren och beroende på hur mycket nederbörd som faller under vintermånaderna så växer olivträden till sig ordentligt. Katrin hade gärna velat beskära dem lite men det är i det närmaste en dödssynd i Grekland där det finns lagar på hur mycket eller lite man får beskära olivträden. Skulle man vilja fälla ett olivträd så krävs det särskilt tillstånd från myndigheterna så mitt råd är – njut av synen som närmast är en del av Korfus DNA. 

Läs mer om Sofia Apartments

Officiell kategori

Hideaways kategori

8,0 Våra gästers
omdöme
9 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Möjlighet för balkong/terrass
Se alla

Karta och avstånd

 • Korfu stad – ca 27 km
 • Korfus flygplats – ca 25 km
 • Boukari (litet fiskeläge) – ca 700 m
 • Boukaristranden (småstensstrand) – ca 700 m
 • Petriti (liten fiskeby) – ca 4 km
 • Messonghi (större fiskeby) – ca 6 km
 • Lokal busshållplats – ca 1 km
 • Supermarket – ca 1,5 km
 • Canal d’Amour (natursevärdhet) – ca 59 km
 • Paleokastritsa (kloster och strand) – ca 44 km
 • Golden View Café Snack Bar (utsiktsplats) – ca 20 km

Rumstyper

Sofia Apartments har totalt 16 lägenheter fördelade på två våningar i den orangefärgade huvudbyggnaden. Inredningen är enkel – närmast ”sommarstugeaktig” eller som en enklare upplaga av ”pang i bygget”. Hemtrevligt, praktiskt och lite gammaldags med mörka trämöbler, gardiner från golv till tak och detaljer som blomvas på nattduksbordet, stearinljus och mönstrade sängöverkast vilket ger en oformell och hemtrevlig känsla. Skulle det bli lite för varmt inomhus så kommer den stora golvfläkten väl till pass. 

Rummen har antingen dubbelsäng eller två separata sängar samt badrum med dusch eller badkar, balkong eller terrass med stolar och bord stort nog att äta vid.  

Faciliteter i lägenheterna:

 • Golvfläkt
 • Safetybox (mot avgift)
 • Kylskåp
 • WiFi
 • Vattenkokare
 • Kaffemaskin
 • Miniugn
 • Hårfön
 • Myggnät över sängen
 • Myggmaskin
 • Kaffebryggare
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Sofia Apartments:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Boukari
49080 Boukari

Koordinater

Latitude: 39.4616
Longitude: 19.9656

Sofia Apartments är inte tillgänglig i dagsläget

Sofia Apartments är inte en del av programmet hos Hideaways i dagsläget.

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Grekland, Korfu
 • Närmaste flygplats: 20 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Grekland, Korfu
 • Närmaste flygplats: 39 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Grekland, Korfu
 • Närmaste flygplats: 38 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi