Resor till Agii Apostoli

Agii Apostoli ligger endast 4 kilometer från Chania på Kretas nordvästra sida, och är därmed en del av den berömda Chania-kusten. Staden är känd för sina fantastiska bukter och stränder, och sina goda strandfaciliteter, vilket bidrar till att platsen är ett perfekt resmål om du är på jakt efter en strand- och badsemester på den vackra grekiska semesterön.

Stadens tre stränder är bland de mest populära bland vinterbadare på Kreta, för deras skyddade läge i bukter, för att temperaturen är behaglig även under den kallare perioden. På sommaren hålls en känd volleyball-turnering på stranden, som lockar både lokala och internationella gäster. Utöver sina fina strandfaciliteter och sin unika natur är Agio Apostolis även känt för sin årliga sardinfest dit både lokala och internationella gäster strömmar för att provsmaka de grillade sardinerna, dricka raki eller tsikoudia och lyssna på traditionell kretenisk musik.

Välkommen till Grekland med Hideaways, vi är specialister på resor till Apostoll och andra resmål på Kreta där du bor på handplockade hotell under din semester. Förutom charmiga hotell kan du även välja att bo i en villa för hela familjen eller en semesterlägenhet om du själv vill stå för matlagningen under din semester. Res i precis det antal dagar som passar dig, vi erbjuder valfri reslängd på alla våra resor och du kan resa från alla större flygplatser som till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Oavsett om du vill åka på en lyxsemester till Kreta eller familjesemester till Kreta så är du alltid välkommen att kontakta oss om du vill ha ett erbjudande på en skräddarsydd resa utifrån dina egna önskemål. Om du vill ha full trygghet så bokar du en paketresa inklusive flyg, hotellvistelse och eventuell hyrbil eller transfer. Vill du själv arrangera din resa och köpa flygbiljetter så kan du självklart "bara" köpa ditt hotell hos oss.

Sevärdheter

Den största attraktionen i Agii Apostoli är områdets kustlinje, som bjuder på fantastisk natur, bland annat tack vare de lokala miljömyndigheterna, som gör en stor insats för att bevara de gröna områdena ut mot havet. Därför kan du här hitta små, skyddade skogar och en rik och varierad flora, som innefattar bland annat palmer, eucalyptusträd och den sällsynta strandliljan, som numera är skyddad och har stora, vita blommor och en stark doft.

Projekt i miljöutbildning tar plats i området löpande genom året, inte minst med hänsyn till områdets havsköldpaddor, som använder kustlinjen till att yngla. Under de senare åren har man i lokalsamhället diskuterat, huruvida Agii Apostoli ska skyddas mot varje form av turistutveckling, för at skydda både sårbara växter och djurarter i området.

Stränder

Agii Apostoli är mest känd för sina tre stränder, som alla ligger i vackra och fridfulla bukter.

Den mest kända av dessa tre stränder, är Chrissi Akti (den gyllene stranden), som - som namnet antyder - har blivit populär på grund av dess gyllene sand.

Den andra stranden är Agioi Aposolis, som är formad som en hästsko, och är framförallt populär bland simmare på grund av dess storlek. Stranden är 500 meter lång och 50 meter bred, och kan nås via träplankor och rampar. Stranden har blivit tilldelad den blå flaggan.

Den tredje stranden är den minsta av de tre, och är cirka 300 meter lång och 20 meter bred. Också denna strand har blivit tilldelad den blå flaggan.

 

Läs mer om Agii Apostoli - Chania

Destinationer i Kreta

Hitta din resa till Kreta här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter