Resor till Ammoudara

Ammoudara är det perfekta resmålet på Kreta, om du är på jakt efter en strand- och badsemester, med sina 7 kilometer långa sträcka av gyllene sand.

Ett annat stort plus med en semester i Ammoudara, är dess placering. Det är endast en 15 minuters bilfärd till Kretas livliga huvudstad Heraklion, och endast 20 minuter till öns största sevärdhet, Knossos. Du får således det bästa av två världar: strandsemester och sightseeing på en och samma gång.

Du kan resa till Kreta i precis det antal dagar du vill eftersom vi alltid erbjuder valfria resdagar och valfri reslängd. Skulle du bara vilja boka ditt hotell genom Hideaways och själv arrangera din resa till Ammoudara så går det också bra, men du kan även välja att boka en paketresa inkl. flyg, hotell och eventuell hyrbil eller transfer från flygplatsen. Du hittar mer information om priser och flygavgångar i sökmotorn och under de olika hotellen kan du läsa våra personliga beskrivningar, se omdömen från andra gäster som har rest med Hideaways till Kreta, samt mycket annat. 

Välkommen till Kreta med Hideaways, vi är specialister på resor till Ammoudara och andra resmål i Grekland där du bor på handplockade hotell under din semester.

 

Läs mer om Amoudara

Destinationer i Kreta

Hitta din resa till Kreta här

Information och fakta

Stränder

Amoudaras strand är känd för sitt rena, klara hav, som också har fått officiellt erkännande i form av den blå flaggan från EU.

Utöver dess renhet, är stranden känd för all dess strandfaciliteter, som innebär att du har allt du behöver inom räckvidd, för att få en härlig dag på stranden - oavsett om det är parasoll, liggstolar, handdukar, förfriskande drycker, mat eller sportaktiviteter.

Vädret

Amoudara har, som resten av norra Kreta, ett milt medelhavsklimat. Det kan bli mycket varmt i juli och augusti, då temperaturerna kan nå över 40 grader.

Våren är kallare, och det är grönt och frodigt överallt, medan hösten bjuder på behagliga temperaturer - och färre semestergäster.

Vintern från november till februaru är både kallare och mer regnfylld.

Sevärdheter och aktiviteter 

Knossos

Ruinerna i Knossos, kan dateras nästan 4000 år tillbaka. Myter och legender antyder, att det fruktade Minotaurmonstret kurade i labyrinten på Knossos, men du kommer nog inte se det medan du vandrar runt mellan ruinerna. I gengäld finns det massor av andra unika historiska höjdpunkter att betagas av här, vid en av öns absolut största sevärdheter.

Almyros Gorge

Endast några få minuter i bil, in i landet från Amoudara, ligger Almyros Gorge, som är en fantastisk naturplats för vandrare och andra naturälskare. Och så är det relativt oförstört, eftersom få semestergäster har upptäckt detta naturparadiset. När du går genom vegetationen längs stigen, kommer du också passera kloster, gamla kyrkor och flera vattenfall

Vindsurfing

Amoudara är lika med vattensport och vindsurfing, är ett av de bästa vattensportsaktiviteterna att testa på här. Havsbrisen längs Kretas norra kust skapar ideala förhållanden för vindsurfing, framförallt i juli och i augusti.

Det finns en vindsurfingskolar på den västra delen av stranden, om du inte har testat det förr och känner dig modig nog att testa på denna utmanande diciplin. 

Städer i närheten

Heraklion

På sommarmånaderna är Heraklion en livlig stadn, som lockar miljoner av besökare. Amoudara är nästan en slags förort till Herklion, då du snabbt kan nå storstadens centrum härifrån. Om du har lust att få en paus från strandsemestern, för att shoppa, upptäcka historiska sevärdheter eller ta en lunch i stan, är Heraklion platsen för dig!

Agia Pelagia

Om du kör västerut längs kusten kommer du till vackra och idylliska Agia Pelagia. Det är ett resmål som liknar Amoudara med sin vackra strand och sitt inbjudande hav, men landskapet är lite annorlunda här, bland annat med några backar, som ger fantastisk utsikt över det omkringliggande området.

Palaiokastro

För vattensports-entusiaster är kusten vid Palaiokastro en fantastisk plats. De klippiga bukterna runt den steniga stranden skapar optimala förhållanden för snorklign och dykning - och om du hellre vill ta dig ut ut och upptäcka livet under ytan, kan du också hyra kajaker här. Vid den södra delen av stranden hittar du också ruinerna av en gammal militär fästning.

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera