Resor till Bali

Bali på Kreta, är ett idealt resmål för dig som önskar att njuta av en avslappnande badsemester vid en vacker kust och fantastiska stränder omfamnade av den varma, kretenska kulturen. Med sitt läge på Kretas nordkust, är Bali idealt placerat för dig som önkar utforska det lokala området och besöka alla närliggande städer. Så, oavsett om du vill lapa sol och bada vid havet, skämma bort dig själv med läckra grekiska rätter, utforska den lokala historian och kulturen, åka på utflykter i området till andra städer, eller vandra i de omkringliggande backarna, så kan en semester till Bali på Kreta uppfylla dina behov.

Sevärdheter och upplevelser

De fantastiska sandstränderna och de små bukterna är de viktigaste attraktionerna på en resa till Bali på Kreta, som bjuder på några av de vackraste sandstränderna i Grekland. Det klara havet är hemstad för en livlig undervattensvärld, vilket gör detta till det ideala stället för snorkling och dykning. Föredrar du aktiviteter på land, kan vandringsturer över klipporna i området rekommenderas.

För dig som är historiskt intresserad, kommer de gamla minoiska ruinerna i Axos stå högt upp på besökslistan, liksom Attali-klostret och kyrkan Panagia Charakiani. Själv staden bjuder på vackra, vitkalkade byggnader, som de grekiska öarna blivit så kända för, och det är den perfekta platsen för att bara strosa runt, titta i butiker eller äta något gott på restaurangerna och barerna.

Om du vill utforska området runt omkring, är det enkelt att ta en båt från Heraklion till närliggande Rethymnon, Santorini eller Gramvousa.

Stränder

Det finns en strand för var och ens smak i Bali på Kreta, då kusten består av en rad bukter runt den centrala stranden. Alla stränderna i området omges av klippor, vilket gör dem ideala till solbadning och dopp i varma, avgränsade omgivningar.

Om du vill vara aktiv under din semester, kan du njuta av en fantastisk utsikt över stränderna på en promenad över klipporna eller utforska luvet under havet, medan du dyker eller snorklar. Alternativt kan du hyra din egen båt för en dag och utforska stränderna från havet.

Mat och dryck

Kretas invånare är stolta över deras traditionella rätter, både de lokala från ön, men också de mer generella grekiska rätterna, vilket gör att detta är en perfekt plats för foddies. Testa mezze, hummus, tzatziki, souvlaki, moussaka, domates, stigado, grekiska köttbullar, grekisk sallad och läckra, lokala viner såsom retsina. Och missa inte alla fisk- och skaldjursrätter, som är baserade på nyfångad fisk från havet runt ön.

Det finns massor av traditionella tavernor att välja emellan till lunch och middag, och om du är på jakt efter lättare snacks eller en förfriskande drink i eftermiddagsvärmen, finns det ett gott urval av caféer och strandbarer i området.

Lokal transport

Att åka till Bali är förhållandevis enkelt. Heraklion (30 km västerut) och Rethymnon (32 km österut) har båda hamnar och Heraklion har också en internationell flygplats. Det är lätt att hitta en taxi eller biluthyrningsbolag på flygplatsen och priserna är förnuftiga.

Det finns också en billig och effektiv bussförbindelse med aircondition mellan Heraklion och Balo, men var beredd på att bussen inte kör ini själva landsorten, utan följer huvudvägen som går utanför staden, så det är en cirka 2 km promenad till landsortens centrum. Dock kan du ha tur och fånga en av de tour-bussar som kör ner längs backen från huvudvägen och ner till hamnen. Det finns lite olika stopp på bussens rute, men chauffören kommer att stanna var som helst, om du räcker ut handen.

Observera att Bali inte är direkt anpassat efter handikappade eller rörelsehindrade, då det finns få hissar på hotellen och gatorna kan vara mycket branta.

Läs mer om Bali

Destinationer i Kreta

Hitta din resa till Kreta här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera