Familjesemester på Kreta

Kreta är med barnvänliga ständer och massor av aktiviteter för hela familjen det perfekta resmålet för en avkopplande familjesemester. 

Det milda och soliga medelhavsklimatet på Kreta erbjuder många möjligheter att lata sig vid poolen eller på stranden. Men vill du få ut lite mer av semestern finns roliga och spännande aktiviteter för barn i alla åldrar. 

Ni kan till exempel ta med barnen till Elafonissi-stranden Watercity Waterpark i Anopoli (ca. 140 km från Chania) som är Kretas största vattenpark. Om ni tycker bättre om havsbad kan en tur till öns södra sida rekommenderas. Den lagunlika stranden är känd för att vara grund och barnvänlig. De större barnen tycker dessutom att den är spännande att utforska med snorkel. Kreta har också många droppstensgrottor som alltid går hem hos barnen.

För de äldre barnen kan en familjesemester också vara ett tillfälle att lära mer om Europas historia. Besök till exempel det berömda minoiska palatset Knossos ca. 5 km söder om Heraklion. Här kan ni på en guidad tur dyka ner i historien om den mytomspunna civilisationen som plötsligt försvann. 

När ni är på familjesemester på Kreta kan ni inte undgå att märka hur barnkära grekerna är. Det i kombination med en avkopplande atmosfär är skälen till att Kreta är ett favoritresmål för familjer med barn. 

Läs mer om våra resor till Kreta med unika hideaways

 

 

 

>> Läs mer om familjesemester

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter