Hotell i Heraklion

Den pulserande storstaden Heraklion är huvudstad på Kreta och dessutom Greklands femte största stad. Här kan din semester vara precis så livlig eller avslappnande som du själv vill. Du kan spendera tid på att utforska några av antika Greklands vidunder, vandra runt bland vackra ruiner, eller slappna av vid de härliga stränderna. Med sitt härliga läge och charmiga stadsliv är det inte svårt att förstå, varför folk kommer hit för att njuta av kultur och historia, i kombination med modern underhållning.

Alla hotell du hittar på programmet för Kreta, är noga utvalda av oss på Hideaways. Du kan läsa personliga hotellbeskrivningar och rekommendationer från andra gäster. Du kan enkelt och snabbt boka hotell i sökmotorn här på sidan, och ofta har ett hotell gratis avbokning fram tills några dagar före avresa. Önskar du trygghet och att spara tid, kan du boka en av våra paketresor som inkluderar flyg, hotell och eventuell transfer/hyrbil på plats.

Sök efter billiga resor till Heraklion här.

Aktiviteter och upplevelser

Heraklion är en mycket levande, kosmopolitisk stad - den perfekta platsen att njuta av en semester med grekisk kultur. Stadens rika historia kan ses i arkitekturen, däribland den venetianska hamnen och stadsmurarna. Hjärtat avstaden är Plateia Eleftheriou Venizelou, ett torg med butiker, caféer och den vackra Morosini-fontänen. Det arkeologiska museet är ett måste för alla som är historiskt intresserade, där du kan gå på upptäcktsfärd i världens finaste samling av minoiska skatter samt grekiska och romerska fynd. Ting från den byzantinska, venetianska och turkiska eran i Heraklion kan du se på det historiska museet.

Från staden är det också enkelt att besöka det minoiska palatset i Knossos, en av världens viktigaste arkeologiska sevärdheter. Heraklion huserar dessutom flera kyrkor som är värda sina besök, däribland den imponerande katedralen St. Minas. Museet för Religiös Konst är placerad i venetianska Agia Ekaterini, och rymmer många kretensiska ikoner.

Den gamla hamnen ligger nedanför den imponerande stora, venetianska fästningen, som är känd under sitt turkiska namn, Kules. I det stämningsfulla inre känner du av fortets historia, och du har en fantastisk utsikt från vallarna. En sak är säker, du kommer hem från din semester i Heraklion med några fantastiska foton.

Stadslivet och god mat och dryck

Heraklion har en värld av restauranger, med allt från hippa torgcaféer på torget till autentska tavernor nere på de smala sidogatorna. Det finns därför rik möjlighet för att smaka på stadens delikatesser i from av sallader, pajer och ostar. Då det finns en rad vingårdar i landsorterna runt Heraklion, kan du också alltd prova några av de lokala vinerna på de mer traditionella restaurangerna. Du kan också köpa några av dessa specialiteter på marknaderna, där du också kan hitta souvenirer som t.ex. vin, honung, torkade örter och te, samt naturligtvis den berömda olivoljan.

Du kan i stort sätt fritt välja hur du vill spendera kvällen i Kretas huvudstad, då här finns något för var och ens smak. Det finns först och främst ett fantastiskt urval av restauranger, däribland många caféer på torgen. Att sitta här och betrakta världen gå förbi är en favorit bland de lokala. Ska kvällen vara lite mer exklusiv, har restaurangen Luculos med dess trädfyllda innergård ett rykte om sig att vara den bästa i staden. Det stämningsfulla torget Platia Korai har också många bra barer, där du kan njuta av en drink i en avslappnad kosmopolisk miljö.

I centrum och längs hamnen finns dock också många livliga barer, som spelar hög musik, medan nattklubbarna i huvudsak ligger i stadens utkant, såsom Disco Athina på väg till flygplatsen. Oavsett om du vill ha en avslappnande grekisk afton, eller en natt med musik och dans, har Heraklion något för dig.

Glöm inte heller, att semesterorten Malia ligger nära, om du vill uppleva den ungdomliga, festliga atmosfären och några av de legendariska skumfesterna. Om du inte är ett stort fan av vilda fester, finns det också trevliga tavernor runt omkring i staden, som bjuder på levande musik. Likaså, har du året runt, möjlighet att gå på konsert eller teater.

Sol och sommar i Heraklion

Heraklion har ett milt medelhavsklimat med härligt varma somrar med blå himmel och hög sol. Sommarmånaderna bjuder in till strandsemestrar, medan våren är mer frisk med massor av vackra, vilda blommor ute på landet. Våren är fortfarande behaglig och det är normalt endast på vintern som vädret blir grått, blött och ibland kallt.

>> Läs mer om hotell

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera