Resor till Hersonissos

Om du är på jakt efter massor av sol, vackra stränder och bra restauranger och barer till din semester, så ska du titta närmare på Hersonissos. Denna hedonistiska och livliga stad på Kretas nordkust, bjuder dessutom på många olika slags aktiviteter, såsom ridning, golf och cykling, samt spännande sevärdheter såsom ett akvarium, klostret på Agios Georgios, samt nöjesparker och vattenland där du lätt kan få dagarna att passera om du är iväg med familjen.

Om du gärna vill uppleva några av de andra grekiska öarna i den grekiska skärgården, finns det många möjligheter att åka på dagsutflykter från den lokala hamnen, t.ex. till Santorini eller till ön Dia.

Välkommen till Grekland med Hideaways, vi är specialister på resor till Hersonissos och andra resmål på Kreta där du bor på noga utvalda hotell under din semester. Boka enbart din hotellvistelse om du själv vill arrangera din resa till Kreta, eller boka en komplett paketresa inkl. flyg, hotell samt bilhyra eller transfer. Du kan flyga från alla flygplatser som t.ex. Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn och i precis det antal dagar du själv vill.

Destinationer i Kreta

Hitta din resa till Kreta här

Stränder

En semester i Hersonissos ger dig ett brett urval av valmöjligheter vad angår stränder. Om du vill uppleva en riktig badsemester på en livlig och populär strand, ska du åka till den långsmala stranden öster om Hersonissos hamn, som bjuder på massor av faciliteter och dessutom ligger nära stadens caféer och resturanger.

Om du däremot är på jakt efter en strand där du kan passera en lugnare dag, ska du åka västerut längs kusten, fär du hittar små, idylliska bukter som passar perfekt till dem som söker sig lite bort från turistmassorna.

Kreta som helhet, är en fantastisk plats för att snorkla, och en av platserna är West Beach, som inte är en sandstrand, utan havet är tillgängligt från en plattform bland klipporna.

Lokal transport

Med buss: Från Heraklion station avgår bussar till grannstäderna längs kusten. Bussarna kör normalt alla dagar i veckan, fram till kockan 21 cirka.

Med fyrhjulning: Om du känner dig äventyrslysten, är det möjligt att hyra en fyrhjulning i stan, och åka på upptäcktsfärd längs kusten och längre in på ön. Det finns massor av uthyrningsbolag i stan.

Till fots: En avslappnad promenad på Hersonissos huvudgata, Odos Elefteriou Venizelos kan rekommenderas.

Händelser

Konstfestival: Upplev en operaföreställning i en av stadens spektakulära utomhusteatrar under den årliga konstfestivalen som tar plats mellan juli och september.

Starbeach Festival: Från mitten av juli till slutet av august gör Starbeach-festivalen om hamnen till den hetaste platsen på Kreta. Festivalen besöka av DJs i världsklass och andra berömdheter från musikbraschen. Dans utlovas!

Marias Himmelfärd: Den 15 augusti avhålls Greklands största religiösa fest, Den Heliga Jungfru Marias Himmelfärd. Lokalbefolkningen firar bland annat dagen med massor av mat och dryck.

Helgonfirande: Njut av en traditionell grekisk måltid och de lokala religiösa traditioner på dagen då man firar St. Titus fest - en stor religiös festival som firas varje år i augusti.

Mat och dryck

Om du vill teta på kretensisk mat, så ska du testa några av de rätter som är skapta med de lokalt odlade produkterna.

Testa t.ex. Kaltsounia, som liknar de ostpajer som också finns på andra grekiska öar, men som är gjorda på kretensisk ost för att skapa en unik smak.

Eller testa rätten gamopilafo, som ofta serveras på bröllop, men som du också kan smaka på om du äter på en grekisk taverna. Denna rika risotta-liknande rätt, är full av grekiska smaker.

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter