Hotell på Kreta

Kreta är en evig klassiker när det är dags att planlägga semestern söderut till sol och värme. Den grekiska gästvänligheten, läcker mat, vacker natur och härliga hotell - det är så vi känner den största av de grekiska semesteröarna, med destinationer som Chania, Heraklion, Rethymnon och Agios Nikolaos. Hos Signatours kan du boka flexibla vistelser på de bästa hotellen på Kreta med flygbiljett från Sverige eller Köpenhamn.

Men låt oss först reda ut geografin: Kreta är "bara" den 5;e största ön i Medelhavet men i gengäld den klart största av alla de välkända grekiska semesteröarna. Kreta utgör även en slags gräns mellan det Egeiska havet runt Grekland och det större Libyska havet i söder. Begge är naturligtvis en del av Medelhavet. Närheten till Afrika och Mellan Östern förnekar sig inte för precis som både Cypern och Malta har Kreta upprepade gånger varit invaderat av styrkor från olika folkslag och kulturer. Detta har efterlämnat tydliga spår i både geografi och befolkning.

Vilket hotell ska jag välja?

Det är inte svårt att hitta hotell på Kreta och du har möjlighet att hitta inkvartering nästan överallt på ön, men det är naturligtvis stor skillnad på typen och kvaliteten på hotellen. De mest populära semesterområdena med den största koncentrationen av hotell ligger på den västra delen av nordkusten, men även på denna delen av Kreta kan man hitta små unika hotell som kan skapa den perfekta inramningen till din semester på Greklands största ö.

Oavsett vilken typ av semester du vill ha på Kreta så är valet av hotell ett av de viktigaste besluten för en lyckad semester. Tycker du också att det kan vara svårt att välja rätt hotell till din Kreta semester? De hotell du hittar här hos Hideaways är handplockade, unika hotell som vi själva har besökt och de lever upp till vårt viktigaste kriterie - att vi själva skulle vilja tillbringa vår semester där!

Resa som ett komplett paket inkl. flygresa eller enbart hotellvistelse?

Söker du ett hotell på Kreta med ett enastående läge och ett hotell med en charmig och unik atmosfär där du känner dig som hemma? Läs då mer om resor till Kreta med Hideaways, där hittar du en lista över vårt aktuella utbud av hotell och resor med eller utan flyg samt transfer eller bilhyra.

Familjehotell på Kreta

Kreta omtalas ofta som en perfekt destination för barnfamiljer och här var man inte sen att introducera familjevänliga hotellkoncept som t.ex. All Inclusive. Här finns dessutom en hel rad läckra stränder som lockar till avkoppling i solen samtidigt som den närmsta drinken eller souvlakin aldrig är särskilt långt borta.

Du kan även bo längre upp bland kullarna - faktiskt når Kretas högsta punkt ända upp till 2 500 meters höjd - varifrån du har en fantastisk panoramautsikt över ön och havet. När du bokar hotell på Kreta är det därför ofta ett val mellan vacker utsikt eller närhet till stranden. Speciellt de större hotellen på Kreta ligger ofta en liten bit från kusten men har i gengäld som regel ett stort poolområde.

Hos Hideaways Resor har vi delat in de olika hotellen och semesterlägenheterna i reseteman så du lätt kan hitta helt rätt inkvartering som uppfyller dina önskemål och behov. Vi har till exempel ett resetema som heter familjesemester och ett annat som heter perfekt för par vilket innebär att det inte är lämpat för dig som reser med barn.

Är du på jakt efter en semester med lite extra lyx så läs mer om lyxsemester på Kreta

 

>> Läs mer om hotell

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter