Resor till Kalives

Semesterorten Kalives (även känd som Kalyves), ligger i Soudabukten, på den populära grekiska semesterön Kreta. Med sitt läge på Chaniakusten, endast 12 kilometer från huvudstaden Chania, bjuder Kalives på ideala förutsättningar för en sol- och badsemester, med fantastiska stränder, massor av traditionella tavernor, en tillmötesgående och avslappnad lokalbefolkning och en autentisk kretensisk atmosfär.

Välkommen till Kreta med Hideaways, vi är specialister på resor till Kalives och andra resmål på ön där du bor på noga utvalda hotell under din resa.

Lugna Kalives

Kalives ligger som en fridfull plätt i den breda bukta, som kilar in sig mellan Halkidikides mest västra halvöar. Och även om det hävdas, att den har några av de längsta stränderna i det grekiska ö-havet, har området först nyligen upptäckts på den internationella turistradarn.

Själva staden består för det mesta av villor och familjehus, blandat med en handfull butiker, som är omgivna av marker som sträcker sig ut till de två omkringliggande halvöarna, livliga Kassandra och natursköna Sithonia.

Långa stränder

Om du är på jakt efter längre sträckor av strand, är Kalives platsen med sin gigantiska bukt. Det är ännu ganska orört vid Kalives, och de endas faciliteter som finns, är mer eller mindre bänkarna vid stranden, där de lokala sitter och talar om livet, medan de blickar ut över havet. Det håller dock på att byggas några hotell, som erbjuder solstolar och parasoll.

Utlfykter till Kassandra och Sithonia

Om du vill göra en dagsutflykt i området runt Kalives, kan vi rekommendera dig att hyra en bil och besöka de två halvöarna Kassandra och Sithonia.

De flesta åker till Kassandra för dess blandning av charmiga landsorter och moderna marinor, men om du älskar vacker natur, ska du inte missa Sithonia, som lockar med unika vandringsleder, små trevliga fiskelägen och avsides, oberörda stränder.

Läs mer om Kalives

Destinationer i Kreta

Hitta din resa till Kreta här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter