Resor till Kolymbari

Om du vill uppleva det äkta Kreta, är den lugna landsorten Kolymbari ett perfekt val. Den bjuder på äkta kretensisk stämning, med en vänlig, tillmötesgående lokalbefolkning, och en mycket avslappnad livsstil. Mycket av livet i staden, som fortfarande är relativt oberörd av turism, är centrerad runt den traditionella hamnen, samt de vackra stränderna, de trevliga tavernorna och de fina fisk restaurangerna. Lägger du sedan till ett vidunderligt omkringliggande landskap och 300 solskenstimmar om året, har du andledningen till varför denna stad är ett bra val till en semeter på Kreta.

Läget vid foten av Rodopou-halvön, betyder att Kolymbari är skyddad av storslagna klippor, som ger staden en fantastisk kuliss samt några spännande vandringsleder. Det finns också massor av historia att utforska här. På en backe med utsikt över staden ligger t.ex. Goniaklostret, som grundades av Zealotmunkar på 800-talet.

Det var dessutom här, som turkarna år 1645 gick i land för att starta deras invasion av ön, och där den grekiska hären 250 år senare landade för att befria den. Du kommer också kunna se rester av den turkiska besättningen under andra världskriget.

Önsar du dig lite mer nattliv på din semester? Chania, Kretas näst största stad, ligger endast en halvtimmes bilfärd bort längs kusten. Med sin pulserande blandning av livliga barer, vackra butiker och traditionell grekisk kultur, kan det vara en välkomnande ändring av semestertempot.

Välkommen till Grekland med Hideaways, vi är specialister på resor till Kolymbari och andra resmål på ön där du bor på handplockade och noga utvalda hotell under din semester.

 

Läs mer om Kolymbari - Chania

Destinationer i Kreta

Hitta din resa till Kreta här

Information och fakta

Ska du åka på semester till Kreta och bo i området omkring Kolymbaris så har jag här sammanställt lite praktisk information och fakta om staden. Du kan hitta ytterligare inspiration till din resa på vår blogg, här har vi skrivit resevägledningar till en rad resmål i Grekland och därmed även om Kreta. Vi skriver om våra egna erfarenheter och upplevelser från resor till ön och tar bland annat upp ämnen som väder och klimat, den fantastiska naturen och de underbara stränderna, om maten, kulturen och mycket annat.

Sevärdheter

Även om det är högst sannolikt, att du kommer att spendera en stor del av din semester i Kolymbari, med att slappna av på stranden, finns det också en rad möjligheter för att vara mer aktiv. Tack vare de omkringliggande landskapen, är detta område t.ex. bra för dig som önskar att snöra på dig vandringskängorna. Tydliga stigar håller dig på rätt spår, när du utforskar backarna. Har du lust att utmana dig? Ta den branta turen upp tilllandsorten Afrata, där du belönas med en spektakulär utsikt från toppen. För en något mer avslappnande tur, kan du ta promenaden längs stigen som leder dig genom Kolymbaris natursköna tallskog.

Livliga Chania ligger också en kort bilfärd bort. Efter en halvtimmes bilfärd kan du därför befinna dig i öns semesterknutpunkt, där du hittar en enastående blandning historia, shopping och bra restauranger. Fördjupa dig i den antika grekiska kulturen på din väg runt i den historiska stadsdelen, eller fördjupa dig i läckerheterna på markander och i butiker. Den venetianska hamnen är också en must-see på en dagsur till Chania, och ett besök på en av stadens restauranger vid hamnen, är det perfekta sättet att avsluta dagen på.

Stränder

Det stora dragplåstret på din semester i Kolymbari, är stranden. Det gäller oavsett om du önskar att få lite färg på kroppen, eller om du vill slappna av med en drink eller två. Det är lågt vatten för barn, men det djupa havet längre ut bjuder på fantastiska upplevelser för ykare, snorklare och simmare.

Vill du ha lite omväxling, kan den närliggande stranden Balos rekommenderas. Ofta är det mindre trängsel på denna strand, trots att den har vit sand och härligt smaragdgrönt hav, vilket gör att det är en perfekt plats för att njuta av eftermiddagssolen.

När hungern anmäler sig, behöver du inte lämna stranden. Det finns strandbarer, fantastiska caféer och traditionella tavernor på nästan alla strandområden i Kolymbari.

Mat och dryck

På Kreta har man nästan optimala förutsättningar för att odla de läckra, sunda ingredienserna som används i det lokala köket. Jorden är full avnäringsämnen, och klimatet är milt. Befolkningen på denna soliga ö, har ett av de högsta intagen av frukt och grönt  ivärlden och använder fler än 500 olika sorters grönsaker och örter i sina rätter. Kretensisk matlagning är därför inte överraskande full med massor av smak, och du kan redan nu se fram emot semesterna restaurangbesök.

En varm välkomst, en vacker utsikt och en utsikt måltid - vad mer kan du önska dig av din gastronomiska upplevelse i Kolymbari? Restaurangerna i denna charmiga lilla landsort är trevlig och avslappnande, och du uppmanas att ta dig tid och njuta länge av din mat och varje tugga. Den lokala rätten daxos, som är Kretas svar på den italienska bruschettan, rekommenderas med saftiga tomater, öter och färsk ost. Och självklart toppad med den finaste olivoljan i världen!

Städer i närheten

Chania

På medeltiden satte venetianerna deras tydliga prägel på Chania, med dess unika arkitektur. Staden är också känd som "Lilla Venedig", och hamnen med dess berömda fyrtorn, och de smala kullerstensgatorna i den gamla stadsdelen är vackra påminnelser om den venetianska erövringen. Bakom de imponerande stadsmurarna hittar du också gamla myoiska ruiner, tillsammans med moskéer från det Osmanska riket. Samtidigt som du kan besöka historiska sevärdheter, är Chania också en levande, charmig stad med en blomstrande café-kultur och ett pulserande nattliv, samt goda shoppingmöjigheter och några av de bästa restaurangerna i Grekland.

Heraklion

Det är inte många platser i Grekland, som så naturligt blandar gammalt och nytt, som Kretas ledande huvudstad. Den rymmer några av Europas viktigaste arkeologiska platser, samt alla frestelser som en modern storstad ska erbjuda. Heraklion är därför något för alla.

Stadens turbulenta historia ses tydligt på sammasmältningen av arkitektoniska skatter - turkiska fontäner står i skuggan av byzantinska kyrkor, som alla övervakas av den benetianska fästningen Koules. Den moderna staden är energisk och sofistikerad med fina restauranger och en pulserande festatmosfär.

Kokkini Hani

Den tillbakalutande strandstaden Kokkini Hani är en av Heraklions dolda pärlor, där många av huvudstadens invånare drar sig tillbaka när de vill ha en avslappnande semester. De två största stränderna är ideala för familjer och bjuder på ett stort urval av vattensportsaktiviteter. Den klippfyllda kustlinjen rymmer många dolda bukter där du kan hitta din egen avsides krok till sol och bad. Det finns dessutrom ett frestande urval av barer och tavernor där du kan njuta av en stilla drink och se solen gå ner.

Bland de vackra landsorterna som du kan besöka i närheten av Kolimbari, finns också Ravdouha och Rodopos. Omgivevn av frodiga grönska och vacker natur, har dessa landsorter bevarat deras traditionella karaktär.

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter