Kultursemester på Kreta

Upplev Kreta på en kulturresa med Hideaways, och bo på handplockade hotell på din semester

Få resmål är så lämpade för en kulturresa som Kreta. Den populära grekiska medelhavsön är en skattkista av kulturella sevärdheter från både nutid och dåtid. Du kan se fram emot en semester med mängder av intressanta arkeologiska sevärdhter, vacker natur, genuint och charmigt grekiskt vardagsliv.

Kretas kulturella historia är tusenårig och du kan inte undgå att känna den långa historian i nutidens seder och traditioner. Många olika kulturer har genom tusentals år satt sin prägel på Kreta som med sin centrala placering mellan Asien, Afrika och Europa har besökts av många olika folkslag vilket i sin tur har skapat en särskild atmosfär på Kreta och i Grekland.

För historieintresserade är Kreta framförallt känt som ursprungsplats för den minoiska kulturen vilken var en av Europas första och mest välutvecklade civilisationer. Vid en av Kretas största attraktioner, det minoiska palatset i Knossos, och på flera andra ställen på Kreta kan du fördjupa dig i denna sagoomspunna civilisation och lära dig varför Kreta har kommit att kallas "Europas vagga".

En semester på Kreta är även som gjort för dig som inte enbart söker stora kulturupplevelser utan som även vill ha en semester med sol och härliga badstränder. En semester med ett av våra handplockade Hideaways som bas är ett perfekt val om du vill åka på kultursemester.

Hitta mer information om resor till Kreta med Hideaways

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter