Lyxsemester på Kreta

Drömmer du om en riktig lyxsemester? Hideaways har handplockat en rad enastående lyxhotell på Kreta, där omgivningarna är perfekta för en unik och avkopplande lyxsemester. En lyxsemester handlar inte enbart om lyxiga faciliteter, utan också om unika semesterupplevelser. Även om Kreta i många år har varit ett populärt resmål för solhungriga resenärer från hela Europa, så har Greklands största ö fortfarande många dolda pärlor och unika reseupplevelser.

Medan de populära semesterorterna och stränderna längs Kretas norra kust, särskilt under högsäsongen, är mycket präglade av turismen så finns det även här möjlighet att hitta oaser med äkta grekisk medelhavscharm - till exempel i Rethymnon. Du kan även bege dig långt bort från stränderna på en tur upp i bergen där det finns många mysiga byar och vacker natur. På samma sätt är stränderna på sydkusten generellt lugnare och mer ostörda eftersom det ofta är svårare att ta sig dit. De flesta lyxhotell på Kreta hjälper gärna till att arrangera och vägleda dig om utflykter runt ön.

En lyxsemester på Kreta är också en möjlighet att utforska det grekiska köket, som på Kreta är känt för ett överflöd av färsk frukt, grönsaker och lokala produkter från öns gårdar, som tillagas med en av världens bästa olivoljor. Fråga eventuellt efter den bästa restaurangen hos den öppna och gästvänliga lokalbefolkningen - så undviker du turistfällorna. Kreta är känt för rätter som Souvlaki och Gyros, men du kan naturligtvis även prova dig fram och hitta din alldeles egna favorit. På Kreta väntar dig många goda smakupplevelser.

Är du trött på de vanliga charterresorna? Välj då en lyxresa till Kreta med Hideaways, så väntar en resa med enastående reseupplevelser.

>> Läs mer om lyxresor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell