Resor till Mirthios

Den lilla bergslandsorten Mirthios ligger på sluttningarna av berget Kouroupas, några få minuters bilfärd från den långa sandstranden vid badorten Plakias på Kretas vackra sydkust. Mirthios har inte många fast invånare, men i gengäld är den lilla staden populär bland semesterresenärer - inte minst tack vare den fantastiska utsikten över det strålande, blå Medelhavet. Här uppe, kan du bo lite tillbakalutat från den livliga kusten, samtidigt som du inte bor längre bort än att du har åtskilliga härliga badstränder inom kort avstånd.

Det är dock inte endast kusten som gör lugna Mirthios till ett intressant resmål på södra Kreta. Du har också en bra bas för att utforska öns sevärdheter, som t.ex. den närliggande tre kilometer långa klyftan Kourtaliotiko, där du kan stanna på många platser för att njuta av det dramatiska landskapet.

Se andra resmål på Kreta

Inspiration och fakta

Drömmer du om en semester i lugna, natursköna omgivningar, där du fritt kan välja om dagarna ska spenderas på stränderna, med vandring eller på kulinariska äventyr, är Mirthios på Kreta ett bra resmål.

Väder och klimat

Mirthios har ett typiskt medelhavsklimat, med torra, varma somrar och milda blöta vintrar. Här skiner solen i genomsnitt 300 timmar om året, så kom ihåg solkrämen. På de varma sommarmånaderna, juli och augusti, är det inte ovandligt att temperaturerna går upp över 30 grader. Det är dock en del vind på grund av de höga bergen i norr, samt havet i söder, vilket tar bort den värsta hettan. Våren och sensommaren är också bra tidpunkter att åka på en resa till Kreta, då temperaturen ligger på runt 20 grader, vilket bjuder in till en semester med sightseeing och aktiva upplevelser.

Restauranger och inköpsmöjligheter

Tavernorna i Mirthios har rykte om sig att vara några av de bästa i regionen. Det är docj inte endast den goda maten, som lockar folk till Marthios. Utsikten på Taverna Panorama, gör till exempel en middag till en unik upplevelse. Vi du har ett större urval av restauranger, kan du på några minuter nå Plakias vid kusten, där det finns en värld av restauranger med förnuftiga priser. Härnere hittar du dessutom supermarknader och butiker med allt du kan tänkas behöva under semestern.

Nattliv

Trots några barer i pakias, är detta inte ett resmål du bör välja för nattlivets skull. De flesta som spenderar semestern här, kommer för att njuta av livet vid det klara havet och naturen i bergen.

Aktiviteter och utflykter

Reser du till Mirthios på sommaren, kommer de vackra badstränderna och det klara, blå Medelhavet utgöra semesterns naturliga mittpunkt. Det tar endast några få minuter att köra ner till den långa sandstranden vid Plakias. Det ligger dessutom mindre, men minst lika trevliga, stränder öster och väster om staden. På en blåsig dag, rekommenderar vi att åka till "Piratbukten" och kalypso-stranden, som är liten, men i gengäld har ett spektakulärt läge. Stranden ligger i en skyddad bukt, omgiven av 200 meter höga klippor. Vi rekommenderar också att testa Preveli-stranden, som ligger vid mynningen av en flod. Palmerna som växer längs lodbredden ger stället en tropisk atmosfär. På en het sommardag, är flodvattnet från bergen härligt svalkande.

Har du tagit med dig ett par solida skor, kan du åka iväg på vandringar i de vackra bergslandskapen runt Mirthios. Här finns något för alla, med allt från avslappnade promenader längs vattnet, till korta vandringar i de omkringliggande landsorterna och utmanande heldagsutflykter till klyfter och bergstoppar.

Har du hyrt en bil till semestern, har du många av Kretas kända sevärdheter och städer inom räckvidd. Även om du bor nere vid öns sydkust, är det inte längre än drygt 30 kilometer till Rethymnon på norra kusten. Denna charmiga historiska staden, är ett perfekt mål för en dagsutflykt med många intressanta sevärdheter, ett rikt handelsliv och många restauranger.

Läs mer om Mirthios

Destinationer i Kreta

Hitta din resa till Kreta här

Populärt på Kreta

Favorit
Ionia Suites
Grekland, Kreta, Rethymnon
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool
Folia Apartments
Grekland, Kreta, Agia Marina - Chania
  • Närmaste flygplats: 29 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool
Stella Island Luxury Resort & SPA
Grekland, Kreta, Analipsi
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter