Natursemester på Kreta

De närmast oändliga sandstränderna längs Kretas nordkust är bara en liten del av öns fantastiska natur. Drömmer du om en natursemester i ett härligt soligt klimat, då är Kreta ett bra val. Här hittar du storslagna bergslandskap med djupa klyftor och orörd natur som kan utforskas under otaliga vandringsturer.

En natursemester på Kreta behöver inte enbart göras till fots. Hyr du till exempel en bil har du goda möjligheter att uppleva några av öns många vackra utsiktspunkter samt hitta orörda stränder där du kan ligga ostörd och njuta.

Trots att Kreta varit befolkat i flera tusen år är naturen fortfarande mycket varierad med unika djur- och växtarter. På en natursemester kan du bland annat få se sällsynta rovfåglar och om du har tur får du kanske syn på Kretas största däggdjur den Kretanska vildgeten, Kri-Kri'en, som bland annat lever i den kända Samariaklyftan.

Det kristallklara vattnet runt Kreta erbjuder självklart även mängder av möjligheter att med snorkel och simfötter möta det rika djurlivet under havsytan.

Läs mer om våra resor till Kreta, där du bor på handplockade hotell vilka utgör en perfekt utgångspunkt för att utforska öns natur.

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter