Resor till Platanias

Platanias, som ligger på den nordvästra delen av Kreta, endast 10 kilometer från Chrania, är ett perfekt resmål för dig som är på jakt efter en lugn strand- och badsemester på den berömda Chaniakusten.

Stadens gamla del ligger uppför en brant backe, med vackra traditionella hus som leder ner till stranden, och i botten av backen ligger den modernare delen av staden - kallad Kato Platanias - som rymmer en lång rad barer, restauranger och butiker.

Om du har lust till lite omväxing, kan du ta en kurs i dykning vid kusten, eller beundra naturen på en vandringstur genom de närliggande bergen. Du kan också hyra en bil eller en scooter och åka på utflykt till några av de fascinerade städerna och landsorterna som ligger inom överskådligt avstånd från Platanias, däribland kustens huvudstad Chania.

Välkommen till Grekland med Hideaways, vi är specialister på resor till Platanias och andra resmål på Kreta där du bor på handplockade hotell under din semester.

Destinationer i Kreta

Hitta din resa till Kreta här

Information och fakta

Ska du resa på semester till Kreta och bo i området omkring Platanias så har jag här sammanställt lite utvalda fakta och information om staden. Vill du ha ytterligare inspiration till din resa så besök vår blogg om resor. Där skriver vi resebeskrivningar baserade på ämnen som till exempel väder, upplevelser och sevärdheter, naturen och mycket annat. Du kan även läsa om våra egna erfarenheter och upplevelser från resor till Platanias och andra destinationer i Grekland.

Sevärdheter

Om du vandrar en bit in i landet från kusten, kommer du snart fram till De Vita Bergens Skog, som bjuder på ett helt fantastiska landskap, som först är grönt och gradvid går över till att bli snötäckta berg.

Du kan få en annan stor naturupplevele i närliggande Theriso Gorge, som ligger på vägen till staden Theriso, som är en autentisk oh viktig del av Kretas kultur och historia.

Om du vill ha en dag med shopping, ett större urval restauranger, barer och caféer och känslan av stadsliv, så ta en tur in till huvudstaden Chania.

Stränder

Med en av de längsta stränderna på Kreta - cirka 7 kilometer lång - är stranden i Platanias ideal för både solbadare, simmare och strandgäster i alla åldrar. I slutet av den långa Platanias-stranden ligger den härliga Agia Marina-stranden.

Mat och dryck

Medan fisk och skaldjur spelar en stor roll i det lokala köket i Platanias, hittar du också rikt med kötträtter på menyn, inte minst den lokala kött-specialiteten lagad på kanin.

En av de mer överraskande sakerna du hittar på menyn, är pajer. Dessa pajer, som både kan innehålla kött, ost eller grönsaker, är små traditionella godbitar, som kan intas både till lunch och middag.

Städer i närheten

Chania

Chania är huvudstaden på Chaniakusten, och är dessutom en gammal hamnstad full med liv, kultur och historia. Du kan få en inblick i historian genom att besöka stadens gamla byggnader, kyrkor och museum. Det finns också lokala marknader här, där du kan köpa lokala produkter, samt massor av butiker, restauranger och barer där du kan sysselsätta dig själv om du vill ha en paus från det stilla livet i Platanias.

Tavronitis

En kort körtur väster om Platanias, ligger Tavrinitis, med dess fina museum och monument, och en lång rad butiker med lokala varor. En annan av stadens attraktioner, är stadens strand, som är rimligen oberörd, med endast några få liggstolar och parasoll, och en vidunerlig utsikt över havet och de närliggande bergen.

Aghia Marina

Aghia Marina är den lättaste platsen att besöka, om du har lust att besöka en annan strand än den i Platanias. Sanden här, sträcker sig så långt ögat kan nå, för att till sist förenas med Platanias strand.

Från stranden i Aghia Marina kan du få en glimt av den oberörda ön Theodorou, där de enda invånarna är vilda getter, kända i området som Kri Kri.

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter