Restresor till Kreta

Kreta erbjuder en perfekt blandning av vackert väder, inspirerande natur, spännande nattliv och en blandning av attraktioner för att hålla dig sysselsatt. En semester på Kreta, Greklands största ö, är det perfekta valet för den som tycker om att koppla av men som för den skull inte vill vara för långt ifrån en stad med ett pulserande nattliv. 

Du kan online jämföra priser på restresor till Kreta med alla flygbolag. Du hittar billiga restplatser eller avbudsresor som det även kallas, med olika reslängd eftersom vi alltid erbjuder valfria avresedagar och reslängd till Kreta, oavsett om du är på jakt efter en billig sista minuten resa eller inte.

En semester på Kreta kommer helt säkert medföra en tur till någon av Kretas vackra stränder. Här finns det många att välja bland så som den familjevänliga ”Bali beach” till långa sandstränder som ”Gouves”, båda ligger redo att förse dig med tillräckligt av D-vitaminer för att hålla dig leende genom hela vintern. Om det inte finns hav tillräckligt för din smak så kan du ta en tur till Agia Nikolaos Sjön. På Kreta är möjligheterna oändliga – du får bara inte glömma badkläder och solkräm. 

En resa till Kreta är så avkopplande att du får tillräckligt med energi över för att prova på någon av alla de sporter som står till buds på ön. Kreta är hemvist för Europas längsta bergsklyfta. Klyftan ligger i Chania området och är omkring 11 kilometer lång. Det är inte en tur för veklingar även om det omkringliggande landskapet kan fascinera alla och envar. Du kan även uppleva Kreta från hästryggen, besöka något vattenland eller ge dig i kast med någon vattenaktivitet i det varma, läckra havet. 

Att bara prata om Kretas stränder hade varit orättvist mot ön. Det finns tillräckligt med historia på denna ö för att hålla den mest vetgiriga historiker intresserad. Rethymnon och Fortressa är två städer som i detta sammanhang till den grad förtjänar ett besök. 

Lokalbefolkningen är förståeligt nog mycket stolta över sina traditioner och ses ofta iklädda sina traditionella folkdräkter. Kreta har en speciell musik- och konstkultur i förhållande till fastlandet Grekland. Du kan helt klart förvänta dig att få dansa till långt ut på natten tillsammans med lokalbefolkningen till ljudet av en kretisk lyra, som är det traditionella musikinstrumentet på ön. Med en semester på Kreta kan du fritt välja mellan en lugn och stillsam kväll eller en traditionell kväll ute tillsammans med lokalbefolkningen på den norra delen av ön. När det kommer till nattlivet på Kreta får man inte glömma Malia. Malia är den hetaste festdestinationen på Kreta och absolut värd ett besök. Sen blir det inte mycket bättre än när man dagen efter bara kan lägga sig på en av de underbara sandstränderna.   

Sök och jämför priser på billiga resor, sista minuten Kreta. Ofta får vi även erbjudanden på restplatser från hotellen till mycket låga priser. Reser du på en sista minuten resa till Kreta med Hideaways kommer du aldrig att bo på ett ospecificerat hotell.

>> Läs mer om sista minuten-resor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter