Resor till Rethymnon

Om du är på jakt efter en lugnare och inte så överfylld del av Kreta, kan Retymnon var den perfekta platsen till din kommande semester på den populära grekiska ön. Staden bjuder bland annat på en över tio kilometer lång kuststräcka, med fina sandstränder och en gammal stadsdel med smala, färgglada gator, en livlig venetiansk hamn och en imponerande fästning. I området runt staden hittar du också spektakulära underjordiska grottor, minoiska gravar och spännande marknader. Kort sagt, finns här något för alla!

Välkommen till Grekland med Hideaways, vi är specialister på resor till Rethymnon och andra resmål på Kreta där du bor på noga utvalda hotell på din semester. Förutom hotell finner du även semesterlägenheter och villor på vårt Kreta-program. Boka en paketresa inkl. flyg och hyrbil eller transfer t/r från flygplatsen eller endast hotell vistelse om du vill arrangera flygresan till Kreta på egen hand. Du finner mer information om flygbolag, bilhyra och transfer online i sökmaskinen. Du väljer själv hur länge resan ska vara och från vilken flygplats, t.ex. Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn du vill resa. Läs mer om paketresor till Kreta.

 

Läs mer om Rethymnon

Destinationer i Kreta

Hitta din resa till Kreta här

Information och fakta

Ska du resa på semester till Kreta och bo i området omkring Rethymnon har jag här samlat lite fakta och information om staden. Vill du ha mer inspiration till din semester vill jag rekommendera att du tittar förbi vår blogg om resor. Här har vi skrivit flera inlägg och guider om ämne som sevärdheter, maten, kulturlivet, vädret och klimatet, samt naturligtvis om naturupplevelser och de många härliga stränderna på ön. Vill du uppleva mer av Kreta kan du också överväga en kulturresa till Kreta. Vi skräddarsyr gärna en bilrundresa efter dina önskemål, men du kan också läsa mer om våra rundresor i hyrbil som vi skapat som förslag och inspiration. Du finner rundresorna och andra resetema här.

 • Språk: Grekiska, men många talar också engelsk
 • Valuta: Euro
 • Lokal tid: Svensk tid + 1 timme
 • Flyg till: Heraklion Flygplats (HER)

Transport i Rethymnon

Med buss: Rethymnon har ett bra nätverk av bussar, som kör regelmässigt i högsäsongen, också till de omkringliggande byarn - och till större städer som Heraklion. Bussar är generellt det enklaste och effektivaste sättet att transportera sig på när du är på Kreta.

Med taxi: De finns massor av taxibilar i Rethymnon, och de är relativt lätta att få tag på.

Med bil: Om du vill utforska området runt staden och ön på egen han, och med frihet att välja hur och när, är en hyrbil ideal. Det finns många uthyrningsbolag att välja emellan, och vägarna på Kreta är generellt välhållna och lätta att ta sig runt på.

Händelser

Renässansfestival: Det finns inget bättre sätt att uppleva Rethymnon kultur på, än ett besök på Renässansfestivalen som tar plats i augusti. Festivalen lockar varje år skådespelare, dansare, diktare, musiker och konstnärer från hela världen. Hundratals människor valfärdar då till den öppna Erofill-teatern, som ligger inanför den venetianska fästningen.

Vinfestival: Samma månad (augusti), kommer den kretensiska vinfestivalen till Rethymnon. Den populära händelsen bjuder på dans, musik och festligheter, samt naturligtvis massor av kretensiskt vin. Biljettpriset inkluderar obegänsad provsmakning av vin.

Stränder

Medan Rethymnons goda rykte först och främst beror på den vackra arkitekturen och den gamla stadsdelens charm, kan staden faktiskt också skryta med att ha en av de bästa kustlinjerna på Kreta. Stranden är över 10 km lång, och har en mjuk, fin sand och ett lugnt vatten som inte vara är idealt till par och singelresenärer, men också till familjer med små barn. På stranden finns dessutom livräddare.

På strandpromenaden kan du hitta allt från bodar med snacks till restauranger och barer. Det finns också ett fint urval av vattensportfaciliteter i närheten av hamnen.

Mat och dryck

Det krentensiska köket är en vidunderlig stak: rökt lamm, grillade grönsaker med honung, grekisk sallad med fetaost, fyllda vinblad - eller varför inte smaka på en ouzo nere vid hamnen?

Prova restauranger som Pigadi, Tou Zisi och Avli (bokning rekommenderas), där den sistnämnda också har en butik där du kan köpa ett brett urval lokala produkter med hem till hotellet eller semeterbostaden.

Nere på stranden hittar du det vanliga urvalet caféer, som serverar allt från lokala rätter till mackor, burgare och pommes.

Sevärdheter

Det finns massor av sevärdheter att uforska på din resa till Rethymnon. Den gamla stadsdelen är en spännande labyrint av byggnader, som innehåller historisk arkitektur - allt från venetianska till osmanska byggnader.

På de färgglada kulelrstensgatorna, hittar du små caféer, intressanta hantverksbutiker och marknadsbodar.

Den venetianska fästningen, som vaktar över staden, ger en otrolig insikt i stadens historia, och ger dessutom en vacker utsikt över kusten.

Populärt i Rethymnon

Grekland, Kreta, Rethymnon
 • Närmaste flygplats: 67 km
 • Närmaste strand: ca. 500 m
 • Internet / Wi-Fi
Grekland, Kreta, Rethymnon
 • Närmaste flygplats: 72 km
 • Närmaste strand: ca. 25 m
 • Pool
Grekland, Kreta, Rethymnon
 • Närmaste flygplats: 74 km
 • Närmaste strand: ca. 250 m
 • Pool

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter