Hotell i Rethymnon

Rethymnon är en pulserande semesterort på Kretas nordkust och huvudstad i provinsen med samma namn. Staden är dessutom den kulturella och intellektuella huvudstaden på ön, och kan stoltsera med storslagen arkitektur.

Kreta har en ytterst spännande historia, vllket också kommer tydligt till uttryck i Rethymnon. Höjdpunkterna inkluderar den enorma venetianska fästningen, den charmiga hamnen och inte minst hela den pittoreska gamla staden.

Med sitt läge på öns norra kust är Rethymnon en stad, som kan täcka behoven hos alla som reser hit på semester. Oavsett om du bara vill slappna av och njuta på de 10 kilometer långa stränderna,e ller fördjupa dig i stadens fascinerande historia, kommerdu inte att bli besviken. Och när det gäller kulinariska läckerheter, har du gott om val av restauranger, där du kan skämma bort dina smaklökar.

Reser du med Hideaways till Kreta, kan du välja bland en rad noga utvalda hotell i Rethymnon och på andra resmål på ön. Alla hotell och semesterbostäder är uppdelade i hotelltyper, som t.ex. hotell endast för vuxna, familjehotell, lyxhotell och så vidare, och du kan läsa om dem alla under respektive resetema. Oavsett om du boka en paketresa inkl. flyg och eventuell hyrbil, eller om du endast vill boka hotellet via oss, ser vi fram emot att hälsa dig välkommen till Kreta på din nästa semester.

Aktiviteter

Över hamnen ligger den stora venetianska fästningen - den största venetianska fästningen som någonsin byggdes på Kreta. Byggd på 1570-talet som ett försvar mot piratangrepp rymmer fästningen mycket intressant arkitektur innanför sina murar, däribland en kyrka och en moské. Direkt ovanför Foresta ligger stadens arkeologiska museu, som är inrett i en ombyggd turkisk bastion. Museet har en samling minoanska, grekiska och romerska fynd, som är utställda kronologiskt. 

Besök också Historical and Folk Art Museum, som ligger i ett venetianskt palats från 1600-talet. I uställningen finns en fascinerande samling av lokalt hantverk, smycken, keramik och musikinstrument. Det är ett trevligt ställe för familjer, och visar hur livet i Rethymnon har ändrats mycket lite från den venetianska tiden fram tills idag. Om du har mer aptit på äventyr, kan du ta dig in till hjärtat av Rethymnon för att vandra genom den eleganta stadsdelen som är en labyrint av smala, kullerstensgator med välbevarad venetiansk och osmansk arkitektur.

På vägen på din tur i den pittoreska staden, kan du upptäka autentiska grekiska restauranger med välsmakande mat, samt möta en vänlig lokalbefolkning samt unika butiker som säljer gåvor och souvenirer.

Storslaget landskap

Tycker du om storslaga utsikter, kommer Rethymnon inte att göra dig besviken, då området är välsignat med ett enastående landskap - skapat både av naturen och av människan. Fråndet fascinerande klostret Arkadi, till klyftan Kotsifou, kommer alla dagar på din semester att bjuda på otaliga ögonblick där du kan ta minnesvärda semesterbilder.

Hotel only eller paketresa

Hos Hideaways kan du resa precis så som det passar dig. Önskar du själv stå för transporten kan du "nöjas" med att boka hotel only, och om du vill ha maximal trygghet, så kan du boka en paketresa inkl. flygresa, hotell och eventuellt tranfer eller en hyrbil. Se alla resor till Rethymnon inklusive flyg här.

Nattliv

Rethymnons nattliv kan erbjuda något för var och en, med allt från livliga barer runt hamnen, till avslappnade barer och tavernor längs stranden. För en romantisk måltid kan du besöka en av tavernorna med utsikt över den venetianska hamnen, där du bland annat kan smaka på otrolgit god fisk. I gatorna bakom den inre hamnen finns dessutom et urval av barer och klubbar om du får lust att dansa till småtimmarna. Vägen mellan hamnen och stadens centrala torg stängs för trafik på kvällen, för att göra plats till festglada resenärer.

Om du vill ha lite omväxling, kan du spendera kvällen i den något lugnare semesterorten Georgioupolis, eller om du vill dansa hela natten på en annan ort, ligger också Chania inom räckvidd.

Kulturliv

Inspirerat av kulturarven från det antika Grekland, katolocismen och venetianerna, hittar du många olika kulturella arrangemang som tar plats året runt i landsorterna runt Rethymno och i själva staden. Renässansfestivale, som tar plats mellan slutet av augusti och början av september, är till exempel värd att uppleva med medeltida föreställningar överallt i den gamla stadsdelen. Vid Rethymnon-karnevalen i februari och mars firas övergången till fastan med musik, dans och upptåg, för att inte nämna massor av kretensisk mat och dryck. Modern kultur hyllas bland annat i form av grekisk konst på det kommunala galleri med målningar av lokala konstnärer från 1950-talet. Tack vare sadens medlemsskap i National Cultural Urban Network är galleriet värd för flera konst-workshops, vilket innebär att du själv har chansen att utmana dig konstnäriskt på en semester i Rethymnon.

Sol och sommar

Nedanför staden ligger en 12 kilometer lång gyllene sandstrand, vilket gör det enkelt att kombinera besök i staden med en avslappnande semester på stranden. Från de flesta platserna på stranden har du en vacker utsikt till den gamla hamnen, och stranden är full av liv med små strandcaféer, parasoll och liggstolar som är typiskt för Medelhavet. Livräddare vaktar över alla som badar, och det finns gott om möjligheter för att prova olika former av vattensport.

Det blir lite lugnare västerut, förbi Missiria och Platanes, framförallt på Episkopi-stranden. Åker du till Gerani-stranden, kan du spendera dagarna med snorkling i den lilla dolda klippbukten. Stränderna vd Rethymnon får regelmässigt besök av havssköldpaddor på sommaren, så håll ett öga efter desa fascinerande strandgäster, men håll dock ett respektfullt avstånd om du ser en.

Familjehotell

Utöver den fantastiska långa sandstranden, har Rethymnon mycket annat att erbjuda familjer. Har du äventyrslystna barn, kommer de att älska att utforska alla avkrokar i den gamla venetianska fästningen. Det finns dessutom en familjevänlig friluftmarknad på torsdagar, där ni kan få en fascinerande inblick i stadens kultur. Ni kan eventuellt också hyra cyklar nere vid hamnen, och åka på en utflykt längs kusten, med stopp för dopp i havet eller för att njuta av en god lunch i skuggan. Det vackra klostret Arkadi, är säkert också en hit bland barnen. Läs mer om hotell till familjen, under resetemat Familjesemester.

Hotell för par

Rethymnon är full av romantik. Staden påminner om Venedig - dock utan kanalerna, och med en rimligare prisnivå, vilket gör stadens nätverk av kullerstensgator och intima arkitektur perfekt till en parsemester. De gamla venetianska fäastningarna, ortodoxa kyrkorna, moskéerna, renässansarkitekturen, stenpassagerna och smala gränderna skapar en helt unik atmosfär där man titt som tätt ser par promenera hand i hand. En romantisk middag i den venetianska hamnen, med utsikt över havet bör finnas med på er lista över saker att uppleva i staden. Sök efter hotell som passar perfekt till par under hotelltemat med samma namn.

>> Läs mer om hotell

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter