Sista minuten-resor till Rethymnon

Åk tillbaka i tiden, till den fascinerande mytiska världens i antikens Grekland, på en semester till Rethymnon. Denna vackra hamnstad, som ligger på den backiga kustlinjen på Kretas norra sida, förtrollar alla besökare med sin historiska charm. Omisskännlig venetiansk arkitektur häver sig över de stämningsfulla gatorna och hamnfronten, som ligger inbäddade i solsken. Tavernorna kikar ut över den egendomliga hamnen med de färgglada fiskebåtarna och det inbjudande havet. Det är en ideal plats att slappna av på, med en kall drink och en tallrik meze, efter en lång dag i stan.

En semester i Rethymnon betyder en pulserande stämning, ljudet av mopeder som kör runt, konversationer av de lokala som möts för en kaffe på kullerstensgatorna, eller den livliga hamnen med båtarna som kommer och går. De gyllene sandstränderna stäcker sig längs båda sider av staden, vilket gör det lätt att slippa undan stadens liv och rörelse och istället ta ett dopp i det varma Medelhavet. Och låt oss inte glömma Rethymnons alla restauranger, barer och caféer, vilket - kombinerat med det eklektiska nattlivet - betyder att det finns något för allas smak när mörkret faller på.

Liksom många andra städer i denna del av världen, kombinerar en semester till Rethymnon treenigheten "mat, dryck och kultur". Även om det är Kretas tredje största stad, är det relativt enkelt att ta sig runt till fots. En naturlig plats att starta på, är den gamla stadsdelen. Du kan spendera timmar på de smala kullerstensgatorna, bland renässansbyggnader och lokala kont- och hantverksbutiker, där du kan hitta en fin souvenir. Det finns massor av platser där du kan ta en paus och äta något, oavsett om du vill sitta i solen eller skuggan.

Nästa plats att bocka av på listan, är det venetianska fortet, som har en imponerande utsikt över staden ochhavet nedanför. Besök det ortodoxa kapellet, som ligger bland gamla tallar och ge er själva tid att kika på den gamla moskén och upplev flera siderav det lokala kulturarvet. Och så har vi Rethymnons hamn, med det gamla slottet och muren runt om. Om du åker mot väst, hittar du rester av ett fort vid kusten, morisk arkitektur och massor av fina små barer, där du kan ta en välförtjänt paus.

Du hittar sista minuten-resor till Rethymnon och andra destinationer online i sökmotorn. Här jämför vi priser på restplatser (last minute) från alla hotell och flygbolag, så att du alltid får de aktuella priserna på din sista minuten-resa till Kreta.

>> Se alla våra billig resor till Kreta här
>> Läs om lyxhotell på Kreta här

>> Läs mer om sista minuten-resor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter