Semesterlägenhet på Kreta

Det finns många olika sätt att besöka Kreta på även om det vanligaste är att bo på hotell som bokas samtidigt som flygbiljetten. Det finns också andra bra alternativ. Ett av dessa alternativ är naturligtvis att hitta en härligt semesterlägenhet som du bokar före avresan. Detta är det vanligaste sättet att semestra på om du själv önskar sätta samman din resa och därmed boka flygbiljett och boende separat. En dra idé är att från börja lista vilka krav du har på semesterboendet så som avstånd till stranden, inköpsmöjligheter, pool osv. Hos Hideaways har du frihet att välja, du kan boka en resa inkl. flyg och semesterlägenhet eller bara välja att boka vistelsen om du själv vill arrangera flygresan.

Hotell eller semesterbostad

Kärt barn har många namn, semesterbostad, semesterlägenhet, hotell osv. I grund och botten är skillnaden att ett hotell är ett rum där frukosten vanligtvis är inkluderad i priset medans en semesterbostad eller semesterlägenhet ofta betyder samma sak.

Läs mer om hotell på Kreta

Läs mer om semesterlägenheter på Kreta

Många faktorer avgör

Vanligtvis letar man på internet tills man hittar den semesterlägenhet som både motsvarar ens krav på uthyrningstid, pris, inventarier och läge. Speciellt för semesterlägenheter är att du under semestern har tillgång till eget kök. Annars har du när du hyr en semesterlägenhet i regel samma faciliteter som när du bor på hotell. Hyrpriserna för en semesterlägenhet beror på när på året du önskar besöka Kreta och minst på hur många personer som ska bo i semesterbostaden. Du får punga ut mest om du resor under industrisemestern/högsäsongen.

Semesterlägenheter nästan överallt på ön

Då det mesta på ön är värt att besöka är det också möjligt att hitta en semesterlägenhet på många olika platser på Kreta. De är spridda över ön men vanligtvis finns de flesta semesterlägenheter i närheten av de större städerna där de flesta turister befinner sig.

På många webbplatser för uthyrning av lägenheter kan du sitta och mixtra med ankomstdatum, antalet boende m.m. Därmed får du om du önskar hyra en lägenhet överblick över ett ungefärligt pris. Eftersom Kreta är mycket populärt ska du inte vara för sent ute med att undersöka möjligheterna och boka. Redan under årets första månader är många semesterlägenheter redan omöjliga att boka i juli och augusti som är högsäsong på Kreta.

Andras utvärdering

Med en enkel Googlesökning kan du dessutom hitta hemsidor där tidigare gäster beskrivit eller bedömt semesterlägenheten. Detta kan ge inblick i området, den specifika semesterlägenheten eller om priset är det du söker. Du kan också här på Hideaways läsa våra personliga beskrivningar, se omdömen på Trustpilot och läsa gästeras omdömen i gästboken.

Vanligt i semesterlägenheter på Kreta är att det finns en liten balkong eller terrass. Så om du vill njuta av varma kvällarna på din lilla utomhustäppa ska du vara uppmärksam på om lägenheten har balkong eller terrass.

 

 

  

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter