Resor till Stalis

Stalis (eller "Stalida") är en liten semesterort öster om Heraklion på Kretas norra kust. Staden var ursprungligen en liten fiskeort, men då världen fick upp ögonen för dess mjuka, vita sandstrand, dess soliga klimat och dess fantastiska gatronomi, blomstrade den upp som ett av öns mest populära resmål.

Idag är Stalis en blandning av gammal kretensk charm och moderna, turistvänliga barer och resturanger med en rad trevliga attraktioner i närheten. För golfspelare erbjuder området på utmanande banor i vackra omgivningar på Kreta Golf Club, medan familjer enkelt kan få en dag att passera snabbt på det populära Akqua Plus Vattenland.

Sevärdheter

Stalis är en vacker badort, som har lyckats behålla mycket av sin ursprungliga karaktär. På stadens gamla venetianska gator hittar du många tavernor och historiska kyrkor, som ligger utspridda längs kustens buktande linje.

Om du har lust att åka på en dagsutflykt till den fascinerande ön Spinalonga, där det fortfarande finns spår från områdets gamla venetianska fästningar, finns det också möjlighet till detta.

Om du åker iväg med familjen, är Aquaworld Aquarium i Hersonissos, en perfekt plats för en utflykt. Stället fungerar som räddningscenter för kräldjur och havsdjur, men erbjuder också interaktiva aktiviteter för besökarna.

Stränder

Stalis är ideal till en strand- och badsemester, med dess rymliga strand med mjuk, vit sand, tukosfärgat vatten och palmer som skapar en fin bakgrund. Dessutom är här fullt av liggstolar och parasoll, vilket gör platsen perfekt till en avslappnande dag.

Kusten patrulleras normalt sätt av livrädare, så du kan bada lugnt och säkert. Om du vill delta i vattensportsaktiviteter, ska du bege dig i västlig riktning, mot Malia, där du hittar ett spännande urval av aktiviteter, såsom vindsurfing, bananbåt och vattenskidor.

Händelser

Sommarfestival: Endast en halvtimems bilfärd från Stalis, hittar du den spektakilära Heraklion Sommer Festival i juli. Festivalen bjuder på konserter, dans och teater, som tar plats på den vackra teatern Nikos Kazantzakis.

Strandfestival: I juni avhåller Matala en strand-festival, som firar 60- och 70-talen med flower power musik på Matala strand. Det är gratis att deltaga.

Hur tar du dig runt i Stalis?

Precis som på de flesta ställen på Kreta, har också Stalis ett bra utbud av bussar som kör regelmässiga turer under högsäsongen. Det är ett billigt sätt att ta sig runt på. En busförbindelse från Stalis centrum, förbinder staden med närliggande städer, såsom Heraklion. Det är också ett kul sätt att möta de lokala på!

Till kortare resor, eller för flygplatstransport, är taxi en bra möjlighet. Det är lätt att få tag på en taxi i stan eller på flygplatsen.

En hyrbil är ideal om du är intresserad av att utforska Kreta med full frihet. Priserna på de internationella biluthyrningsblagen är rimliga, och vägarna på Kreta är förhållandevis lätta att hitta rätt på.

Så bokar du en resa till Stalis

Använd sökmotorn till att söka bland våra handplockade hotell i Stalis och på resten av Kreta. Kombinera med en flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm. Göteborg, Malmö eller Köpenhamn och lägg eventuellt till en hyrbil i ett samlat paket som täcks av resegaranti. Så reser du med Hideaways!

>> Läs också om paketresor till Kreta här
>> Så hittar du lyxhotell på Kreta

Läs mer om Stalis

Destinationer i Kreta

Hitta din resa till Kreta här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter