Vandringssemester på Kreta

De flesta förknippar, på goda grunder, en semester på Kreta med avslappning på stranden eller vid poolen, men Greklands största ö bjuder också på vackra berg och djupa klyftor, som är perfekta till en vandringssemester.

VIll du uppleva extraordinära naturupplevelser, är det nästan ett måste att uppleva en vandring genom en av Europas längsta klyftor, Samariáklyftan, som ligger i De Vita Bergen på västra Kreta. Den otroligt vackra vandringen på cirka 20 kilometer genom klyftan, slutar vid den idylliska kuststaden Agía Rouméil, där du kan ta ett svalande dopp innan turen går tillbaka med båt till bussarnas uppsamlingspunkt.

Läs mer om vandring i Samiráklyftan på Kreta på vår blogg

Samariáklyftan är dock endast en av de många klyftor och vandringsrutter du kan utforska på en vandringssemester på Kreta. Är du en mer seriös vandrare, kan du på sydkusten följa den europeiska långdistans-vandringsrutten E4, som börjar i Kissamos i väst och går österut längs kusten.

Det kan bli väldigt varm på Kreta mitt på sommaren, och därför är det oftast bäst förutsättningar för vandring på våren. Men om du tar med massor av vatten och solkräm, kan ön njutas hela säsongen med vandringsskorna på.

Vill du åka på en vandringssemester på Kreta, har du perfekta förutsättningar om du bor på ett av våra handplockade hideaways. Boka eventuellt din semester som en paketresa med hyrbil, så att du enkelt kan ta dig till alla de vackra naturområdena på Kreta.

Läs mer om resor till Kreta med Hideaways där du bor på unika hotell på ön

>> Läs mer om vandringsresor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter