Kultursemester i Grekland

Upplev Grekland på en kulturresa med Hideaways och bo på handplockade hotell.

Få länder har så många historiska och kulturella sevärdheter som Grekland. En kultursemester bjuder på ett pärlband av sevärdheter där du får rika möjligheter till att fördjupa dig i i antiken och den grekiska mytologin. Nutidens Grekland är emellertid minst lika fascinerande med traditioner och sedvänjor som speglar Grekernas långa och rika historia.

Det antika Grekland som ofta även kallas "demokratins vagga" upplevs som mycket närvarande när du själv står vid Akopolis i Aten, det arkeologiska området i Delfi eller nogon av de övriga sevärdheterna som står upptagna på UNESCO:s världsarvslista.

Under din resa kommer du otvivelaktigt uppleva att grekerna med rätta är mycket stolta över sitt kulturarv och stora förfäder. Men trots kulturens rötter i långa och gamla traditioner och sedvänjor är den även mycket levande. Är du på kultursemester i Grekland ligger det till exempel nära till hands att ta tillfället i akt att gå på upptäcktsfärd i det Grekiska kökets många härligheter och kanske även besöka någon vingård.

Vill du uppleva äkta grekisk kultur så är våra handplockade hideaways det perfekta valet. 

Läs mer om våra resor till Grekland

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter