Skymningen har sänkt sig över Mykonos och de smala, slingrande vägarna för oss långsamt men säkert fram till Myconian Ambassador. Före besöket på hotellet har mina grekiska kollegor gett mig några smakprov på vad som väntar mig och det har per automatik höjt mina förväntningar till en viss nivå. Särskilt som Myconian Ambassador Hotel är medlem av Relais & Chateaux – och det säger en hel del! Som det senare ska visa sig är det mycket välförtjänt.    

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Det sägs att det kan vara kallt på toppen – och jag ska väl erkänna att jag är lite tveksam till om mina praktiska reskläder passar på ett hotell av denna dignitet. Min tveksamhet visar sig emellertid obefogad för den första känslan som slår emot mig när jag kommer in i receptionen är varm och välkomnande. Från det behagliga ljuset som träffar det vita marmorgolvet i receptionen till de varma leendena som hälsar mig välkommen. Konstantinos och hans team bidrar starkt till att jag genast känner mig välkommen – praktiska reskläder eller ej, hit kommer du som den du är. Det enda du behöver ha med dig hemifrån är lusten att bli bortskämd och väl omhändertagen på din semester.

Kan man drömma om frukost? 

Ja, visst kan man det! Särskilt om semester för dig är en frukostbuffé i särklass då kommer jag med säkerhet i rösten rekommendera att du tar en närmare titt på Myconian Ambassador Relais & Chateaux Hotel. Jag kan till och med påstå att jag går och lägger mig på kvällen med ett leende på läpparna av ren och skär förväntansfull glädje inför morgonens utsökta måltid.

Sådan är min första upplevelse av Restaurant Latitudes

Jag väljer att sitta utomhus och njuta av det läckra poolområdet och jag hinner knappast sätta mig innan en leende servitör presenterar sig och tar emot min beställning av det valda kaffet, den färskpressade juicen och den hemlagade smothien. Du kan även beställa ägg och få dem tillagade precis efter önskemål sen återstår bara att gå fram till buffén och välja och vraka och det är inte helt lätt för här finns verkligen mycket att välja ibland det vill jag lova!

Aldrig och låt mig poängtera aldrig under alla dessa år som jag har besökt all världens hotell har jag sett maken till så många läckerheter och frestelser. Glädjande nog ska jag vara här i tre dagar så förhoppningsvis hinner jag smaka igenom alla rätterna. Naturligtvis med ett glas champagne till… - ”man” är väl på Mykonos ?. Mmmm… – jag längtar redan till morgondagens frukost. 

Pool, strand och stadsliv inom 0 till 400 meter

På Myconian Ambassador Relais & Chateaux Hotel har du ett härligt poolområde och den stora terrassen runt poolen utgör en naturlig samlingspunkt för hotellets gäster. Här kan du lätt få några timmar att gå (läs: en hel dag) bara med att dagdrömma och koppla av på solstolarnas mjuka madrasser medan personalen ser till att du inte saknar något. Detta gäller oavsett om det är frågan om rena handdukar, ett litet snack eller om du vill ha en färskpressad juice eller en nyttig smoothie från baren. 

Om du föredrar stranden framför poolen så är det bara knappa 15 minuters promenad ner till den närmsta stranden som heter Platis Gialos. Man kan nog gå snabbare men jag föredrar att njuta av promenaden i ett lugnt tempo så jag hinner ta till mig alla intrycken från det lokala livet och de små vita sockertoppshusen med vacker bougainvillea klättrande längs väggarna.

Stranden ligger i en liten bukt med kristallklart vatten och grovkornig sand och dess strandpromenad erbjuder trevliga restauranger och små butiker. Hotellet har reserverat solstolar och parasoller till dig som är gäst så fråga i receptionen för ytterligare information. I receptionen kan du även få badhanddukar att ta med ner till stranden. Vid slutet av strandpromenaden kan du ta någon av de lokala båtarna till öns övriga stränder.

När dagen går mot sitt slut och kvällen är ung

Min favorittidpunkt på dagen är helt klart de magiska skymningstimmarna när eftermiddagssolen övergår i en vacker solnedgång, palmerna runt swimmingpoolen vajar lätt i vinden och utsikten fullkomligt tar andan ur de flesta. 

Hotellets loungebar ”George’s Bar” med läcker chilloutmusik är det upplagda stället att besöka efter en härlig dag vid poolen eller på stranden. Här kan du njuta av en kall öl, ett glas vin eller en härlig cocktail innan du byter om till middagen.

Hotellets restaurang Efisia är enligt vad jag hört en av de bästa på Mykonos och erbjuder en gourmetmeny enligt Relais & Chateaux’s föreskrifter och naturligtvis i kombination med ett utsökt urval av de bästa kvalitetsvinerna. En perfekt avslutning på dagen! Tänk på att du måste reservera bord i restaurangen.

En familjehistoria med karaktär

George och Eleftheria Daktylides samt deras fyra söner är personerna bakom familjeimperiet vilket inkluderar sju av de ledande lyxhotellen på Mykonos av vilka två är medlemmar av Relais & Chateaux - det ena är naturligtvis Myconian Ambassador Hotel.
Vangelis Daktylides berättar ”Mina föräldrar byggde Myconian Collection från grunden och mina bröder och jag är lika stolta över våra rötter som över vår tillväxt”. 

Föräldrarnas Mykonos skiljer sig mycket från dagens. De lokala familjerna som huvudsakligast försörjde sig på jordbruk och djurhållning bytte på den tiden varor som ost, korv, fisk, frukt och grönsaker mot importvaror som socker, mjöl, kaffe, spagetti och cigaretter. Man såg efter och hjälpte varandra och det kulturella arvet med lojalitet, lokal tillväxt och familjekänsla är grunden till Myconian Collections succé.

”Våra anställda ska känna detta. Vår mamma lärde oss vikten av att ha båda fötterna på jorden och inte göra skillnad på folk och folk. Än idag tilltalar vår mamma alla anställda vid förnamn och hon vet allt av väsentlighet i deras privatliv. Detta bidrar till att vår personal känner sig värdesatt och den känslan lyckas de föra vidare till våra gäster”.

Utöver lyx och den varma familjekänslan kommer hotellets gäster även kunna njuta av fantastiska smakupplevelser från Mykonos tack vare det nära samarbetet och unika förhållandet till de lokala leverantörerna. Vissa av dessa kontakter går mer än 30 år tillbaka i tiden (bland annat därför ser jag varje kväll fram emot nästa morgons första måltid tillagad av lokala råvaror). 

”När min pappa drev hotellet kom Nico med nyfångad fisk och idag är hans son vår leverantör. Produkter som grönsaker, kryddor och färska örter odlar vi själva exklusivt till våra gourmetrestauranger. Utöver detta har vi många andra leverantörer som till exempel min pappas barndomsvän Panagiotis som har specialiserat sig på att fånga bläckfisk i havet runt Delos och det uteslutande till våra kök…förutom till hans egen familj förstås. Lamm och fläskkött levereras direkt från min pappas egen gård där han numera njuter av livet som pensionär – när han inte tittar in på något av hotellen vill säga”.

”Först och främst ska våra gäster känna sig välkomna. Ja, vi är ett lyxhotell men vad är lyx? Lyx är en känsla! Det handlar inte bara om exklusivitet, precision och estetik. När du träffar den ärliga känslan hos någonting som du aldrig kan tröttna på och som efterlämnar ett oförglömligt intryck såväl visuellt som emotionellt – då vet du att du har träffat rätt! Men lyx på ett hotell är ingenting utan gästfrihet och gästfrihet kräver samma insats som den när du håller flamman vid liv i ett kärleksförhållande. Det är det som är hemligheten” avslutar Vangelis med en glimt i ögat.

SPA och fitness på Myconian Ambassador 

På avdelningen ”Thalasso SPA” kan du njuta enligt konstens alla regler och havsvattnets helande egenskaper har varit kända ända sedan de termiska baden i antikens Grekland. 

Thalassoterapi är en behandling där du under loppet av 50 himmelska minuter sjunker ner i 3 – 4 olika bassänger som vanligtvis med oljor, olika temperaturer och havsvatten med tillsatta mineraler ska ha en helande inverkan på allt från dålig rygg, ömmande leder, gikt och mängden vätska i kroppen och därutöver även är en optimal njutning i sköna omgivningar. 

Här använder man bara produkter av exklusiva märken som man bara ser på de allra bästa SPAn runt om i världen.

Prova till exempel:

 • Myconian Signature Escape
 • Myconian Signature Journey
 • Elemis deeper than deep hot stone massage
 • Elemis cellutox aroma-SPA ocean wrap
 • Luxury caviar & pearls anti-aging facial
 • St. Barth Pureness
 • Chill out massage
 • Många fler möjligheter – samtliga mot en avgift

Skulle du få lust till lite aktivitet mellan de avkopplande ögonblicken så finns det goda träningsmöjligheter. Utöver hotellets fitnesscenter så erbjuder man även yoga och pilates med personlig tränare – om du önskar kan detta föregå på en stilla strand dit du seglar med privat båt. Det är något som kan motivera vem som helst till att träna lite under semestern eller vad tror du?

Därför ska du välja Myconian Ambassador Relais & Chateaux Hotel

 • Om du gärna vill semestra på ett ”sofistikerat hotell” 
 • … med elegans, personlighet, värme och leenden: )
 • Läget på ett klipputsprång ger en panoramisk utsikt 
 • De 74 nyrenoverade rummen har alla egen balkong…
 • - med hel- eller delvis havsutsikt
 • Om du vill ha en egen jacuzzi eller liten privat pool…
 • - så är det ”naturligtvis” också en möjlighet
 • En helt oförglömlig frukostbuffé (missa inte deras smoothies)
 • Du bor på gångavstånd från stranden och lokala restauranger 
 • Det är lätt att ta sig till Mykonos stad med hotellets shuttlebus

Bra att veta om Myconian Ambassador Hotel 

Hotellets arkitektur speglar de lokala städerna på Mykonos och bjuder på många slingrande, smala gångar och nivåskillnader. Hotellet är därför inte lämpligt för personer med gångbesvär.

I receptionen finns en turistinformation i form av en touchscreen med mycket information om Mykonos och rekommendationer gällande restauranger, aktiviteter, shopping, utflykter och vattensportsmöjligheter samt tips om de olika stränderna i området.

Myconian Ambassador Relais & Chateaux Hotel har en shuttlebus som regelbundet kör de 5 kilometerna (10 min) till Mykonos stad, om du föredrar taxi går det att beställa i receptionen – räkna med ca 20 EUR per väg.

Från flygplatsen tar det ca 20 minuter att ta sig till Myconian Ambassador Hotel och lättaste är att beställa en transfer hemifrån – även här hjälper hotellet gärna dig om du vill boka en ”shuttle” eller privat transfer (mot en avgift).

Om du kommer till hotellet med hyrbil så tänk på att det är en ganska brant backe upp till hotellet. Vår lilla hyrbil hostade en del av ansträngningen – om det berodde på min körning eller tunga resväska ska jag låta vara osagt : )

Om du ”bara” planerar en avkopplande semester med stort A så behöver du ingen hyrbil eftersom du bor på gångavstånd från strand och tavernor. 

Läs mer om Myconian Ambassador Hotel

Officiell kategori

Hideaways kategori

1852 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta minimarket – ca 500 m
 • Mykonos gamla hamn – ca 4,5 km
 • Mykonos berömda väderkvarnar – ca 5 km
 • Mykonos gamla stadsdel – ca 4,5 km
 • Areologiska Museet – ca 5 km
 • Platos Gialosstranden (småstensstrand) – ca 400 m
 • Ornosstranden (småstensstrand) – ca 3 km
 • Psarroustranden (småstensstrand) – ca 1,5 km
 • Super Paradise Beach (småstensstrand) – ca 5 km
 • Mykonos flygplats – ca 5 km
 • Mykonos nya hamn – ca 7,5 km
 • Arkeologiska ruiner på ön Delos – 30 min. m. båt från den gamla hamnen

Rumstyper

Smala, slingrande och vitkalkade korridårer för mig till mitt rum för här på Myconian Ambassador Hotel är de totalt 70 rummen inbyggda i klippväggen. Av den anledningen ligger rummen fördelade i flera byggnader och på olika nivåer vilket verkligen ger en känsla av att ha hamnat på ett riktigt gömställe.

Det är en självklarhet här att du följs ända till ditt rum den dagen du checkar in och för egen del har jag sådan tur att det är Konstantinos som visar vägen och rummet för mig. Han går igenom allt från luftkonditioneringen till hur man använder saftyboxen – och jag kvitterar med ett ”tack för rundvisningen” innan han lämnar rummet och önskar mig en behaglig vistelse. 

Precis som på hotellet i övrigt är det den varma och eleganta stilen jag först lägger märke till när jag kommer in i mitt rum. Här har man lagt vikt på sofistikerad komfort. Färgen är vit med enstaka detaljer i havets blå nyanser och av trä. Här finns alla moderna faciliteter som Nespressomaskin, dockningsstation för mobilen, USB uttag och plattskärms-TV. Och så har vi sängen! Kvalitetsmadrasser och ett urval av huvudkuddar av olika material och fasthet.

Från min balkong har jag utsikt mot palmerna som svajar i kvällsbrisen och lite längre bort den lilla bukten Platis Gialos och det Egeiska havet. I ett stilla och lite begrundande ögonblick står jag bara och känner in den underbara stämningen – lyckliga mig som ska ha detta hotell som mitt hem de kommande dagarna och nätterna. 

Du kan välja mellan flera olika rumstyper. Storleken varierar mellan 28 m² och 35 m 25² för (deluxe/premium/superior) och upp till 45m² (suite) och allt utifrån rumskategori så finns det plats för 2–3 personer. Och så finns såklart villorna som har plats för 2–8 personer med eller utan egen pool eller jacuzzi.

Faciliteter på rummen 

 • Badrum en suite* 
 • Kingsize säng eller två separata sängar
 • Balkong eller terrass (varierande storlek)
 • Hel- eller delvis havsutsikt
 • Gratis WiFi 
 • Nespressomaskin
 • Smartphone högtalare (bluetooth)

*Det vill säga att toaletten är separat med dörr medan handfatet och badavdelningen ingår som en del av rummet. För par kan detta ha en viss charm men om du reser med en vän eller väninna behövs kanske lite planering: )

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Myconian Ambassador Hotel:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hiss
 • I stad eller landsort
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Spa / Wellness center
 • Hotellbar
 • Möjlighet för privat pool

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Platis Gialos
84600 Mykonos

Koordinater

Latitude: 37.4155
Longitude: 25.3434

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Grekland, Santorini
 • Närmaste flygplats: 8 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Grekland, Mykonos
 • Närmaste flygplats: 10 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Grekland, Mykonos
 • Närmaste flygplats: 6 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi