Natursemester i Grekland

Grekland är ett av Europas mest bergiga länder, vilket tillsammans med en kustlinje på över 13000 kilometer, ger en värld av vackra landskap och en stor naturrikedom.

Det är inte minst tack vare den bergrika terrängen, som skapar många olika ekosystem, som det i Grekland finns upp emot 50000 djurarter, varav många är sällsynta och inte finns utanför landets gränser. Det grekiska landskapets alla grottor, klyftor, gamla skogar, sjöar och floder, betyder därför att landet har en helt fantastisk naturrikedom, och därför är det en perfekt destination för en natursemester.

Grekland skyller naturligtvis en stor del av sin popularitet som turistdestination på landets otaliga större och mindre öar, varav 227 stycken är bebodda. Drömmer du om en natursemester i ett milt och soligt klimat, är öarna minst lika intressanta som det grekiska fastlandet. Här hittar du ett varierat landskap med kilometerlånga stränder, skyddade bukter och berg som har utsikt till det djupblå Medelhavet.

Läs mer om våra resor till Grekland där du bor på handplockade hotell, som är perfekta utgångspunkter för att utforska den vackra naturen.

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter