Resor till Ialyssos

Ialyssos, även känt som Trianda, är en avslappnad och lugn semesterort på Rhodos, som har en bra blandning av traditionell grekisk atmosfär och moderna välutrustade hotell. Den långa stenstranden i Ialyssos är ett populärt ställe för windsurfing och sträcker sig ända till det närliggande semesterområdet vid Ixia.

Ialyssos erbjuder även ett brett utbud av lokala tavernor, restaurangr, barer, butiker och supermarkets, så du behöver inte leta länge för att hitta något ställe som serverar läckra grekiska rätter och även underhållningsställen på kvällen.

Ialyssos är ett perfekt resmål på Rhodos om du är på jakt efter ett lugnt ställe i trevliga omgivningar varifrån du kan utforska de många sevärdheterna som ön har att erbjuda.

Sevärdheter

Livet i Ialyssos är centrerat omkring stadens långa strand. Det finns massor av strand-faciliteter längs stadens kust häribland olika former av vattensporter, speciellt windsurfing och kitesurfing.

Om du är historiskt intresserad bör du besöka ruinerna efter det antika Ialyssos,  på toppen av berget Filerimos, eller göra en dagsutflykt till den närliggande staden Rhodos som har tagits upp på UNESCOs världsarvslista på grund av sitt vackert bevarade historiska centrum.

Längre in på ön kan du besöka den förtrollande Fjärillsdalen eller vandra och cykla bland berg och dalar.

Stränder

Stadens 3 kilometer långa strand är en vacker blandning av sand och sten som sträcker sig flera kilometer längs kusten. Vissa av hotellen i området har privata stränder med det finns även många allmänna strandstäckor.

Stranden har alla de faciliteter som du har behov av, här ibland uthyrning av parasoller och solsängar samt livräddare.

Rhodos norra kust är känd för sina fina förutsättningar för windsurfing och kitesurfing och det finns många ställen längs kusten där du kan hyra utrustning för dessa vattensportsaktiviteter och du kan även ta lektioner om du är nybörjare.

Var uppmärksam på att vinden oftast tilltar fram på seneftermiddagen.

Mat och dryck

Havet runt Rhodos gör ön till ett fantastiskt ställe för härliga fisk- och skaldjursrätter. Prova till exempel fylld bläckfisk och de enkla, men väldigt läckra grillade sardinerna. Andra lokala favoriträtter är souvlaki, mousaka, grekisk sallad och tzatziki. Vad ska man då dricka? Du hittar allt från iskall retsina via ouzo till härliga lokala rödviner.

Ialyssos är fyllt av familjevänliga tavernor varav de flesta serverar härligt, välsmakande, grekisk mat. Det finns även ställen i stan med bredare menyer som serverar internationella rätter så som pizza, pasta och burgare. 

Utflykter

Rhodos Akropolis

Detta storslående antika område ligger bara 10 - 15 minuters körning från Ialyssos - området är så stort att utgrävningarna fortfarande pågår för fullt. Du kan studera resterna av tempel tillägnade Athena och Zeus, ett odeon (grekisk amfiteater), en stadion och till och med ett bibliotek. Detta är ett måste om du vill lära dig något om den antika Grekiska civilisation för över 2 000 år sedan.

Faliraki vattenland

Mindre än en halv timmes körning från Ialyssos har du möjlighet att uppleva Europas största vattenland! Parken har ett stort urval av vattenrutschkanor och pooler samt mängder av underhållning för barn så som piratskepp och olika vattenlekar. Faciliteterne i parken är genomgående fantastiskt bra med mängder av solsängar, butiker, cafeer och livräddare. 

Dagstur till Lindos

En av de mest populära utflykterna i Ialyssos är en dagstur till den måleriska staden Lindos, omkring en timmes busstur bort. Ett antikt akropolis tronar här över staden med utsikt över de måleriskt vackra gatorna och den härliga stranden - och staden inbjuder till en romantisk middag i någon av de trånga, mysiga gatorna.

Läs mer om Ialyssos

Destinationer i Rhodos

Hitta din resa till Rhodos här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter